İşitme engelli sporcu Aysun Akay destek bekliyor!

Aydın’ın atletizmde kazandırdığı madalyalarla gururu olan işitme engelli sporcusu Aysun Akay, kazandığı üniversiteye gidebilmek için maddi destek bekliyor.

Aysun Akay destek bekliyor!
Yeni Asır'dan Kazım Yörükce'nin haberine göre Aydın'ın Çine ilçesine bağlı Doğanyurt Mahallesi'nde yaşayan Celal-Keziban çiftinin işitme engelli dünyaya gelen kızları Aysun Akay, engelli olmasına rağmen atletizmdeki başarısıyla dikkat çekiyor.

Yüzme ile başladığı spor yaşamına atletizmle devam eden Aysun'un hızına kimse yetişemiyor. 22 yaşındaki başarılı sporcu, ilk olarak 2012 yılında Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, 200 metre ve 400 metrede Avrupa Şampiyonu oldu.

Bir süre ara verdiği pistlere Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ısrarları sonucu yeniden geri dönen Aysun, bu yıl Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 100 metreyi 13.15 saniyede, 200 metreyi ise 28 saniyede koşarak iki altın madalya kazandı.

25 madalya kazandı

Sporculuk kariyerine 15'i altın 25 madalya sığdıran Aysun, Milli takıma da seçilerek Aydın'ın gururu oldu.

Milli takım sporcuları için yapılan sınava girerek üstün başarı gösteren Aysun, bu yıl Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nü kazandı. Hayalini kurduğu üniversiteye gitmeyi çok isteyen genç sporcu, tarım işçisi olan babasının kendisini okutacak maddi gücünün olmaması nedeniyle bu hayalinden vazgeçmek üzere. Aysun, bir taraftan şampiyona hazırlıkları için azimle antrenmanlara devam ederken diğer taraftan tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailesine yardım ediyor. Kaderine mahkum olmak istemeyen Aysun, okumak için yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Tek engeli parasızlık

İşaret diliyle kendisini ifade eden Aysun Akay, okumak istediğini söyledi. Ailesinin kendisini okutacak maddi gücünün olmadığını dile getiren Aysun şunları söyledi: "Ben doğuştan işitme engelli dünyaya geldim. Ancak engelli olmak hayattan küsmek anlamına gelmiyor. Ben hayata sıkı sıkıya tutundum. En büyük özgürlüğün koşmak olduğuna inandım. Koşarak sayısız başarılar elde ettim. Hiçbir engel tanımadım. En büyük hayalim ise üniversiteyi okumak. Sınavları geçip üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazandım. Ancak ailemin maddi gücü yok. Ailem müracaat etmediği için engelli maaşı da almıyorum. Okuyabilmek için bursa ihtiyacım var. Ayrıca, kayıt işlemleri için diz üstü bilgisayarımın olması gerekiyor. Burs ve bilgisayar için hayırseverlerin desteğini bekliyorum."
Konular Spor Haberleri