Babalar Gününüz kutlu olsun!

Dev arama motoru Google Babalar Günü'ne özel Doodle hazırladı.

Babalar Gününüz kutlu olsun!

Her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan Babalar Günü'nü Google yine unutmadı. Google, özel günlerde hazırladığı Doodle serisine bir yenisini daha ekledi ve Babalar Günü'ne özel hazırladığı Doodle'ı kullanıcılarına sundu.

Babalar Gününüz kutlu olsun!

Babalar Günü, babaların onuruna kutlanan ve pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan özel bir gündür. Her yıl Haziran ayının 3. haftası Pazar günleri kutlanan Babalar Günü bu sene bugün kutlanıyor.

İLK BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi.Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.