Babutsa: "Türkiye bizim vatanımız"

Onları ilk olarak 2009 Yılında 'Yanayım Yanayım' adlı şarkılarıyla tanıdık. Babutsa, o dönemden beri hep daha iyisini yaptı ve adından sıkça söz ettirdi.

Babutsa: "Türkiye bizim vatanımız"
Akşam'dan Aysun Yıldız Güngör'ün röportajı...

Uzun zamandır göremiyorduk sizi. Neden bu kadar ara verdiniz?


Evet, maalesef bizim için de uzun bir süreç oldu. Son 3 senedir piyasadan epey uzak kaldık. Bu süreçte her daim piyasayı takip ediyorduk. Ali Bey’in eşinin geçirdiği rahatsızlık sonucu, bizim de ara vermemiz gerekti. Evet, biraz uzak kaldık ama her daim piyasayı takip ediyorduk.

Single’ınız hayırlı olsun. Peki, böyle bir süreç yaşıyorken single çıkarma fikri kimden çıktı?

Öncelikle çok teşekkürler. Single çıkarma fikri, stüdyo ortamında çalışırken, Ali Bey’in bir anda mırıldanmasıyla gerçekleşti. O an menajerimizin dikkatini çekti, “Kulağa hoş geliyor” dedi. Şarkının üzerinde yoğunlaşıp, hemen gerekli çalışmaları yapmaya karar verdik. Klip senaryosu da Ali Bey’in fikriydi, aranjelerini de Soner Bey üstlendi.

Neden single çıkardınız?

Şimdiye kadar yapmış olduğumuz şarkılara bir devamlılık olsun istedik ve böyle bir yol çizdik. Sevenlerimizle kopmamak için hep yeni şeyleri üretmeye çalışıyoruz. Bu süreçte arayı kapatmak için single çıkartmaya karar verdik.

Neden eski bir şarkıyı coverladınız?

Çok hoşumuza gitti şarkı, böylece ilk defa bir cover şarkı yapmış olduk. Şarkınız yayınlanıla 2 hafta oldu.

Ne hissediyorsunuz?

Şarkının heyecanını yasıyoruz keyifliyiz, mutluyuz. İlk yayınlandığından beri çok güzel tepkiler aldık.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Şarkı tutar veya tutmaz kaygısı yaşadınız mı?


Şarkı tutar veya tutmaz diye bir kaygımız olmadı hiç. Çünkü biz elimizden geleni yapıp halkın beğenisine sunuyoruz ve gelen tepkileri olumsuz da olsa değerlendirebiliriz diye düşünüyoruz.

Sizin yaptığınız müziğin tarzı ne?

Herkesin mutlaka kendine göre bir tarzı vardır. Bizim de kendimize has bir tarzımız var. Katıldığımız düğünler sayesinde pek çok tarz da müzikler yapıyoruz. Babutsa olarak tarzımın dışında da türkü, pop, sanat müziği söyleyebiliyoruz.

BU TOPRAKLAR BİZİ MUTLU EDİYOR

Kıbrıslısınız ama Türkiye’yi çok seviyorsunuz. Özel bir nedeni var mı?

Kıbrıslı olmak ve Kıbrıs şivesiyle konuşmak insanların çok hoşuna gidiyor. Zaten biz halkla iç içe yaşamayı seviyoruz. İnsanlarla iyi bir iletişim içerisinde olduğumuz ve doğal davrandığımız için bizi çok seviyorlar.

Türkiye ve Türk müziği hakkındaki düşünceleriniz neler?

Türkiye bizim vatanımız ve bu topraklarda olmak bizi çok mutlu ediyor. Bizim yapmış olduğumuz müzik tarzı eğlence ve eğlendirme olduğu için halkımızı ve hayranlarımızı eğlendirmeyi seviyoruz. Günümüzde müzik piyasası düşüşte olsa da yaşanılan olaylardan dolayı ve bu olaylar bizi çok üzüyor, umarız bir an önce her şey yoluna girer ve herkes daha da mutlu olur.

Türkiye’nin eğlencesi size daha mı cazip geliyor?

Kıbrıs da ve Londra da yaşamamız bize Türkiye özlemi yaşatsa da kısa aralıklarla gelip hem konserlerimizi yaptığımız hem de geçirdiğimiz zaman zarfı içerisinde bizi biraz daha bu özlemi unutturuyor.

Türk mutfağı çok zengin ve içinde çok çeşit barındıran bir mutfaktır. Ziyaretiniz sırasında özellikle tatmak istediğiniz bir lezzetimiz olmuş muydu?

Türk yemekleri bizce dünya mutfakları arasından en önemli yerde diye düşünüyoruz. Yemeklerimizin hepsi birbirinden güzel, lezzetli ve biz de Türk mutfağına aşığız.
Konular Röportaj