Egemen Bağış’tan çirkin suçlamaya yanıt

Geçen hafta Türkiye’ye ağır eleştiriler yönelten köşe yazarı Stanley Weiss’a, eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış yazdığı bir makaleyle cevap verdi.

Bağış’tan çirkin suçlamaya yanıt
Akşam'da yer alan habere göre ABD Huffington Post Gazetesi'nde yayımlanan makalede Bağış, Weiss’ın Türkiye’nin DAEŞ’i desteklediğine yönelik suçlamalara dair, “Peki ama kanıt nerede? Weiss’ın aslında politik korku tellallığının ta kendisi. Bu tür asılsız eleştiriler, Türkiye’nin, sınırlarını ihlal eden teröristlere karşı geri adım atmasına asla sebep olmayacak” dedi.

Yüz kızartıcı hakaretleri okuyamadı

Asılsız eleştiriler


Weiss’ın ‘rahat ofisinde oturarak’ Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili radikal yorumlar ve öneriler yaptığını belirten Bağış, 2.5 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği de yapıldığını hatırlatarak, "Bu insanlara, kaybettikleri yaşam ümidini yeniden kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu insanların artık aileleriyle güvende olmaları, okullarda, işyerlerinde, evlerde ve yeni arkadaşlar edinerek hayatlarını yeniden inşa etmeleri için fırsatlar bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri, Suriyelilere yardım etmek amacıyla yüksek miktarda mali destekte bulundu, ancak şimdiye kadar yalnızca 2 bin 768 mülteci kabul etti” dedi.