Bak Wikileaks'a İsveç yolu göründü!..

ABD'ye ait gizli diplomatik yazışmaları yayınlayan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, İsvaç'e iade edilecek..

Bak Wikileaks'a İsveç yolu göründü!..

Daha önce İngiliz Woolwich Ceza Mahkemesi tarafından alınan iade yönündeki kararı temyize götüren Assange'a bir kötü haber de İngiliz Anayaa Mahkemesi'nden geldi. Başvuruyu değerlendiren mahkeme Assange'ın, tecavüz suçuyla yargılandığı İsveç'e iade edilmesi kararını onadı.

Mahkeme başkanı Lord Phillips, onama kararının 5'e karşı 2 oyla alındığını açıkladı. Avustralya vatandaşı Assange bir süredir İngiltere'de bulunuyordu.

AİHM'E GİDİYOR

Assange'ın avukatları alınan son kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini açıkladı ve AİHM’e başvurabilmek için iadenin 14 gün ertelenmesini talep etti.

TECAVÜZ SUÇLAMASI

Assange 2010 yılında Stokholm'de bir kadına tecavüz etmekle ve bir diğerini de taciz etmekle suçlanıyor ve İsveç tarafından iadesi isteniyor. Assange ise tecavüz iddialarını reddediyor ve İsveç'in suçlamalarının siyasi olduğunu ve kendisinin ABD'ye gönderileceğini iddia ediyor.

Assange, geçen yıl Aralık ayında, İsveç'in Avrupa genelinde tutuklama emri çıkarmasıyla Londra'da gözaltına alınmış ve dokuz gün gözaltında tutulduktan sonra kefaletle şartlı tahliye edilmişti.