Bakan Çavuşoğlu: "Fransa bu konuda bize ders veremez!"

Afrin Operasyonu'yla ilgili eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: "Fransa bu konuda bize ders veremez!"
Milliyet'te yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da gazetecilere konuştu. Zeytin Dalı Harekâtı'yla ilgili eleştirilere cevap veren Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un "Bu bir işgal operasyonu olmamalı" sözlerini eleştirerek "Amacın ne olduğunu biliyorlar. Onlara da bilgi verdik. Afrin Operasyonu, bir işgal operasyonu değildir. Maalesef Avrupalıların ikiyüzlülüğü var. Yüz yüze konuşurken destek mesajları veriyorlar. Sonra da böyle konuşuyorlar. Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Soçi’deki Suriye zirvesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sonuç bildirgesinde garantör ülkelerden birisi olarak isteklerimizi buraya koyduk. BM’nin 2254 nolu kararına ve Cenevre sürecine atıfta bulunması önemli. Astana ve Soçi’nin Cenevre’ye entegre edilmesi gerekiyor ve [bu bildirgede] entegre edilmiştir. Cenevre’yi yeniden canlandırmamız gerekiyor. Rejimin gerçek anlamda müzakerelere başlaması gerekiyor.”

"Terörist Mihraç Ural'ın iadesini istedik"


Çavuşoğlu, Reyhanlı katliamı sanığı Mihraç Ural’ın Soçi’ye katılması hakkında “Rusya’dan izahat istedik. Bize verilen listede bu teröristin ismi yok. Tutuklanarak Türkiye’ye iade edilmesini istedik. Bir teröristin bizimle işbirliği yapan bir ülkede böyle şov yapamaması gerekiyor” ifadesini kullandı.