Bakan Kaya'dan 'Tekmeci saldırgan' açıklaması!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şort giydiği için saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi'ye destek vererek, “Bu konuda da yasal bir değişiklik yapılması söz konusu. Adalet Bakanımız ile görüşmeler yaptık. Adalet Bakanımız çalışma yaptı. Hukuk sistemi de gerekeni yapacak" dedi.

Bakan Kaya'dan 'Tekmeci saldırgan' açıklaması!
Hürriyet'te yer alan habere göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, heşmişe Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan saldırgan Abdullah Çakıroğlu'nun tahliye olmasıyla ilgili konuştu.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Bakan Kaya, bakanlık olarak davanın takipçisi olacaklarını ve yasal bir değişiklik yapılmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Bakan: "Ceza almalı, yasayı da değiştereceğiz"

Fatma Betül Sayan Kaya, “Bu olay ilk olduğunda duyduktan hemen sonraki gün Ayşegül hanımı kendim aradım. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Asla kabul edilebilir bir durum değil. Sözlü şiddeti bile kabul etmezken böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu şiddeti kınadığımızı, kendisine ilk andan itibaren psikolojik destek sağlayabileceğimizi ifade ettim. Kendisinin tabiri ‘lütfen bu saldırgan cezayı alsın. Başka bir şey istemiyorum’ dedi. Kadına karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Olay olduğu andan itibaren bakanlığımız müdahil oldu. Davanın takipçisi olacağız. Cezayı almalı. Toplumsal olarak da bu cezayı alması gerekiyor. Beklenti bu yönde. Bu konuda da yasal bir değişiklik yapılması söz konusu. Adalet Bakanımız ile görüşmeler yaptık. Adalet Bakanımız çalışma yaptı. Hukuk sistemi de gerekeni yapacak. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.