Bakan Kılıç: 'Olimpiyat Stadı Arena olacak'

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tartışmaların odağındaki stat için son sözü söyledi.

Bakan Kılıç: 'Olimpiyat Stadı Arena olacak'

Demirören'le bir araya gelen Kılıç, Beşiktaş-G.Saray derbisindeki olaylar için “Stadyumun üstü tamamen kapanacak. Artık ‘Futbol Arenası' olacak” derken PTT 1. Lig'e yeni prim sistemi getirdi...

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ankara'daki bakanlık binasında, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilatı yetkililerinin de bulunduğu toplantıda, PTT 1. Lig takımlarının başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Kılıç, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayların 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

‘2020'YE HAZIR OLACAĞIZ'

 “2020'ye 7 sene var. Bu 7 yıl içinde Türkiye'de 25 tane stat inşa ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de mevcut arsamız üzerinde inşa edilecek yeni Beşiktaş Stadı'dır. Ayrıca Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kale arkası tribünleri yükseltilerek, bir futbol arenasına dönüştürülecek ve tamamının üzeri kapatılacak. Dolayısıyla 2020 yılında Türkiye'deki futbol altyapısı, bugünkünden çok daha kaliteli olacak. Sporda şiddetle mücadele etme yönünde sağlam bir irademiz var. Kanunda eksiklik varsa, bunları gidermek için federasyonda ve bakanlıkta kuvvetimiz mevcut.”

‘POLİS ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPTI'

BEŞİKTAŞ-Galatasaray derbisinde onlarca bilet okuma cihazının çalışamaz hale getirildiğini ve çok sayıda turnikenin patlatıldığını söyleyen Bakan Kılıç, “Buna rağmen polis görev alanı olmadığı halde, elden bilet kontrolü yaparak stada seyirci almaya devam etti. Görevi olmayan kapılarda bile polis, üzerine sorumluluk aldı. Bu sorumluluk, özel güvenlik firmasına, yani kulüplere aittir” dedi.

 ‘3-5 BİN KİŞİNİN YAPTIĞI GENELİ KAPSAMAZ!

Polisin kontrol etmediği noktalardan ve kale arkası tribünlerinin üzerinden aşarak biletsiz seyirci girişi olduğunu vurgulayan Suat Kılıç şunları söyledi: "İlgili savcılık makamı tarafından raporlar değerlendirilecek. Kulüpten yapılan açıklamaya göre statta 76 bin kişi vardı. Olaylara karışan şayet 3-5 bin kişiyse, o stadyumdaki olaylardan büyük kaygı duyan 70 bin insanı da ayrıca olayın tarafı haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Suç işleyenle masum futbol seyircisini birbirinden ayırmak lazım. Topyekün camiaları da hedef tahtasına koymamak lazım."

PTT'ye para yağacak

PTT 1. Lig'deki gelişimin, Süper Lig'deki gelişimin öncüsü olduğunu ifade eden Kılıç, “Pek çoğunun çok kuvvetli alt yapıları var. Bu takımlarımızın desteklenmesi gerekli” dedi.

PTT 1. Lig'deki 19 takıma, mağlubiyet halinde 40 bin, beraberlikte 50 bin, kendi evlerindeki galibiyetlerde 60 bin ve deplasman galibiyetlerinde 70 bin lira olmak üzere, tüm sezon boyunca destek verme kararı aldıklarını vurguladı.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ




Konular Spor Haberleri