Bakan Yıldız: "Ruslarla görüşme Bakü'de"

Enerji Bakanı Yıldız, "Ruslarla Bakü'de fiyat müzakeresinin imzaya açılmasını görüşeceğiz" dedi.

Bakan Yıldız: "Ruslarla görüşme Bakü'de"
Sabah'ın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü'deki Avrupa Oyunları'nın açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakat edeceğini ve heyetler arası görüşmeler yapacaklarını söyledi.

TÜRK AKIMI
Yıldız, "Konu fiyat müzakeresi değil. Fiyat müzakerelerinin imzaya açılmasıdır. Rusyadan alınan doğalgazın mevcut fiyata göre yüzde 10.25 oranında düşmesiyle alakalı bir müzakereden bahsediyoruz" değerlendirmesini yaptı. Türk Akımı ile ilgili de bilgi veren Yıldız, "Türkiye'nin 780 bin metrekare kara parçası 280 bin metrekare de deniz parçası var. Buraları ilgilendirdiği için Dışişleri Bakanlığı'mızın ilgili müsaade yazıları gerekiyor. Bunların karşılıklı tamamlanması şart. O yüzden bütün bunları mütalaa edeceğiz" dedi.

SOCAR'IN SATIŞ İPTALİ
Siyasi istikrarın en fazla sermaye sahipleri ve uluslararası sermaye tarafından dikkatle takip edildiğini söyleyen Yıldız "Siyaseti, idaresi, sosyolojisi ve her türlü yanlarıyla birlikte SOCAR, durumun durağan hale gelmesini beklemiş olabilir" diye konuştu.

HEDEFLERE YAKLAŞILACAK
Taner Yıldız, "Seçim sonrasında yüzde 5 artan dolar, benzine yapılan 15 kuruşluk zamda etkili oldu. Ekonomideki yüzde 2.3'lük büyümenin Türkiye'nin hedeflerine yaklaşacağını gösteriyor" dedi.