Bakanlar karne dağıttı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kimsesiz çocuklara kontenjan ayıran özel sektör okullarına teşekkür ederek, "Önümüzdeki yıllarda bu kontenjanları yine hassasiyetle doldurmaya devam ederlerse, yine çocuklarımız için de önemli bir gelecek aralanmış olacak

Bakanlar karne dağıttı

Dinçer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve beraberindeki Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki özel eğitim kurumlarında okuyan öğrencileri makamında kabul etti. Öğrencilere karnelerinin durumunu soran Dinçer, bugün çok fazla karne dağıttıklarını söyledi. Dinçer, "Gökkuşağı Okulu’nda özellikle özürlü çocuklarımızla birlikte kaynaştırma eğitimi yaptığımız okulda karne törenimiz vardı bugün. Çok güzel bir gün oldu bizim için bu bakımdan. Ben özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza teşekkür ediyorum, çünkü bu fikri aklımıza o soktu bizim" dedi. Kendilerine fırsat verildiğinde çocukların çok daha iyi ve başarılı işler yapabileceğine dikkati çeken Dinçer, çocuklar için yeni bir kapının aralandığını kaydetti. Dinçer, "Ayrıca özel sektör okullarına teşekkür ediyorum, çünkü özel sektördeki okullar bu çocuklarımıza kontenjan ayırarak çocuklarımıza bir fırsat verdiler. Bu vesileyle" şeklinde konuştu.
Şahin ise, MEB ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolünü hatırlatarak, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bundan iki ay önce bu salonda önemli bir protokol imzalandı. Bugün bu protokolün karne töreni için buradayız. Sayın Bakanıma ve ekibine şahsım ve Bakanlığım adına, öğrenci ve evlatlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Kurumsal manada kaliteyi artırmak çocuklarımızın kabiliyet ve kapasitelerine göre hızlı bir şekilde daha ileriye gidecekleri hedefleri belirlemek, önümüzdeki engelleri kaldırmak, fırsat eşitliği sağlamak için bu protokolü imzalamıştık, 5 ilimizden Ankara ve çevresinden çocuklarımız buradalar. Türkiye genelinde 157 öğrencimiz protokole giren özel okullarda öğrenim görmeye başladılar."

Dinçer ve Şahin, öğrencilere karnelerini dağıtarak birer kol saati hediye etti. Dinçer ve Şahin, öğrencilerle anı fotoğrafı çektirdi.