Bakımlı ve güzel dudakların sırrı!

Kadınlar genel olarak cilt bakımları bile ilgilenmekten kaçınırken dudaklarıyla kim ilgilenecek diyebilirsiniz.

Bakımlı ve güzel dudakların sırrı!
Sözcü'de yer alan habere göre daha dolgun, daha parlak, kenarları sararmamış, yıllarla birlikte çevresi kırışmamış bir dudağın tek formülü bunlar. İşte özel dudak kremlerini kullanmak istemeyenlere hiç kimyasal içermeyen formüller...

Çatlayan dudaklar için

200 gram susam yağı
50 gram bal mumu
Bal mumunu benmari usulü eritin.(ocakta kaynayan suyun içine bir kap yerleştirin. Yerleştirdiğiniz kabın içinde bal mumunu eritin.) Susam yağını ilave edin. Karışımı her gün dudaklarınıza sürün.

Dolgun dudaklar için

1/2 salatalık
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı yoğurt

Salatalığı yıkayın ve kabuğunu soyun. Blendıra koyarak suyunu çıkarın. Bal ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi dudaklara ve dudak kenarlarındaki cilde sürün. 15 dk. sonra yıkayarak çıkarın. Bu maske dudaklarınızı nemlendirecek, pürüzsüz ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Parlaklık için

1 adet domates
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı yoğurt

Domatesi blendıra koyarak suyunu çıkarın. Üzerine bal ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi dudaklara ve dudak kenarlarındaki cilde sürün. 15 dk sonra durulayarak çıkarın. Bu maske dudakları nemlendirip, kuruluğu almanın yanı sıra, kırışıkları yok eder, dudakların elastikiyetini, yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.

Kuruyan dudaklara

1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı bal
5-6 damla greyfurt suyu
Konular Kadın / Bakım