Balıkesir'de tarihi gelenek

Balıkesir Belediyesi'nin ilkini düzenlediği etkinlikte 145 deve kıyasıya yarışırken, alanda atlarla yapılan gösteriler de ilgiyle izlendi.

Balıkesir'de tarihi gelenek
Yeni Asır'dan Mahmut Acaröz'ün haberine göre Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan deve güreşlerinin ilki dün yapıldı. 145 deve arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan da bir devenin katıldığı güreşleri binlerce vatandaş izledi. Renkli görüntülerin yaşandığı güreşlerde aileler de çocuklarıyla piknik yaptı. Güreşlerde ünlü türkücü Mustafa Keser, mini bir konser verdi.

Başkanlar katıldı

Güreşleri izleyenler arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz güreşler öncesi vatandaşları selamladı. Başkan Yılmaz, güreşleri geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söylerken, "Yıllarca insanların yükünü taşıyan develeri çocuklarımıza tanıtmak istedik. Tarihi Milli Kuvvetler Caddesi'nden 100 yıl önce geçen develeri tekrar geçirtmek çok anlamlı oldu" dedi.

Ödül verildi

Karşılaşmada 7 dalda birinci olan develere ödülleri verildi. Valilik Kupası'nı Samanyolu ve Tsunami, Büyükşehir Belediye Kupası'nı El Bombası ve Fırtına, Karesi Belediye Başkanlık Kupasını Ali Efe ve Yağcı, Burhaniye Belediye Başkanlık Kupasını Faytoncu ve Canbey, Sanayi Odası Kupasını Özentaylak ve Kıvırcık, Ağalık Kupası'nı Berke ve Ali Tülü, Küçük Sanayi Kupası'nı ise Harun-1 ve Sefabet-1 kazandı.

Dereceye girenlere kupaları Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Emniyet Müdürü Feridun Boz tarafından verildi.