Balkabağı ile gözünüz gönlünüz açılsın!..

Balkabağı sadece masallarda değil gerçekten de sihirli... Erkeklerde cinsel isteği arttırırken, görme sorunlarını ortadan kaldırıyor.

Balkabağı ile gözünüz gönlünüz açılsın!..
Takvim'de yer alan habere göre balkabağını çorbadan tatlıya birçok yemekte kullanabilirsiniz. Peki faydalarının ne olduğunu biliyor musunuz? Yapılan araştırmalara göre, erkeklerin yüzde 73'ü balkabağının kokusunu çok seviyor; yarısından fazlası ise bu kokuyu tahrik edici ve seksi buluyor. Amerikalı bilim adamları, balkabağı kokusunun erkeklerde viagra etkisi yarattığını keşfetti. Bunun yanı sıra içeriğindeki yüksek doz beta karoten göz sağlığı için oldukça faydalı.

ÇEKİRDEĞİ UYUTUR

İçeriğinde bulunan A vitamini ayrıca gece ve alacakaranlıkta gözün ışığa uyumunu sağlayarak görüş kabiliyeti kazandırıyor. Alzheimer'dan koruyucu etkisi de olan bu sebze, bilgisayar başında uzun süre çalışanlar için tam bir kurtarıcı. Özellikle çekirdekleri, gevşemenize ve rahatlamanıza yardımcı olur.

Balkabağı ve çekirdekleri, uykusuzluk sıkıntısı çekenler için faydalı. Zengin bir lif, potasyum ve vitamin C kaynağı olan balkabağı, kalp sağlığını korur ve güçlendirir. Harvard Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre, lif tüketen kişilerde koroner kalp hastalıkları görülme olasılığı %40 daha az olmaktadır.

Balkabağı, bilinen en güçlü antioksidanların bir çoğunu bir arada içermektedir. Daha önce de bahsettiğimiz gibi, antioksidanlar vücudumuzun 'paslanmasını' önleyici maddelerdir.