Balyoz Davası'nda çok önemli gelişme

Balyoz davasında savcılık aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu 7 kişiyle ilgili beraat kararını temyiz ederek Yargıtay’a götürme kararı aldı.

Balyoz Davası'nda çok önemli gelişme
Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre Balyoz davasında savcılık aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu 7 kişiyle ilgili beraat kararını temyiz ederek Yargıtay’a götürme kararı aldı. 229 kişi hakkındaki ise beraat kararını ise temyiz etmeyecek. 229 kişi arasında Özden Örnek İbrahim Fırtına ve Engin Alan bulunuyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Balyoz davasını Çetin Doğan, Behzat Balta, Emin Küçükkılıç İhsan Balabanlı, Metin Yavuz Yalçın, Mehmet Kaya Varol, Erdal Akyazan'ın aralarında bulunduğu 7 kişi haklarında verilen beraat kararlarının bozulmasını isterken sanık avukatlarından Murat Ergün, "Savcılığın hakkında temyizde ısrar ettiği 7 kişinin dosya kapsamında hiçbir farkı yoktur. Diğerleri gibi beraat etmeleri gerekiyor. Yargıtay'ın mahkemenin beraat kararını onayacağını düşünüyorum. Mahkeme kararı sahte delil üzerine kurulmuştu. Ve hatta kumpas şikayetinde bulunmuştu. Çetin Doğan için deliller sahte değil diğerleri için sahte diyebilir miyiz? Eğer savcılık Çetin Doğan'ın cezalandırılması için seminerden bahsederse seminer hakkında bir dava açılmadığını unutmamak gerekir. Çünkü seminerde bir suç işlenmemiştir. Balyoz iddianamelerinin hiçbirinde seminerle ilgili kimseye dava açılmamıştır.  Dönemin Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı mahkemeye gelip suç olmadığını açık açık ifadelerinde beyan etmişlerdir" dedi.