Bankalar 'büyükannelerin' peşine düştü!

Bankalar, projeye rekor başvuru gelmesi üzerine torununa bakıp maaş alan büyükanneler için de yeni paket hazırladı. Projeye büyük ilgiyi fırsata çevirmek isteyen bankalar büyükannelere düşük faizli kredi, hediye puan ve toruna altın hesabı imkanı sunmaya başladı.

Bankalar 'büyükannelerin' peşine düştü!
Yeni Asır'da yer alan habere göre 12 milyon emekli için yarışan bankalar, maaş projesine rekor başvuru gelmesi üzerine torununa bakan büyükanne için de harekete geçti. Ankara, İzmir, Bursa, Sakarya, Konya, İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Antalya'da başlatılan proje kapsamında büyükanneler 12 ay boyunca 425 lira karşılıksız maddi destek alıyor.

Bankalar da bu konudaki büyük ilgiyi fırsata çevirmek için büyükannelere hediye puandan toruna altın hesabına kadar cazip fırsatlar sunmaya başladı.

Bankalar emekliden gençlere, memurdan çiftçiye kadar toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya yönelik kampanyalar yaparken, müşteri tabanına büyükanneleri de ekledi.

Çalışma Bakanlığı'nca yürütülen büyükanne projesi toplumda olduğu gibi bankaların da ilgi odağı oldu. Sadece devletten toruna bakma desteği alanlar değil tüm büyükannelere kampanya seçenekleri sunuluyor.

4.2 MİLYON EMEKLİYE MAAŞ

Türkiye'de sayıları 12 milyona yaklaşan emeklilerin 7.5 milyonu maaşlarını üç kamu bankasından kalanlar da PTT ve özel bankalardan alıyor. Son 6 aydır süren promosyon pazarlıkları ve yarışının ardından bankalar şimdi de yeni alanlara yöneldi. Büyükanne projesine olan ilgiyi dikkate alan bazı bankalar büyükanneler için projeler üretmeye başladı. Bankalar büyükannelere hesap açmak, torunları için yatırımı teşvik etmek, düşük faizli kredi gibi seçenekler sunuyor. Önümüzdeki dönemde daha fazla ilde uygulanması beklenen projeden yararlanacak büyükanne sayısındaki artışı dikkate alan bankalar, desteğin sadece PTT değil kendi aracılıkları ile ödenmesi için girişimde bulunuyor.

İLK ÖDEMELER YAPILDI

Büyükanne Projesi kapsamında maaş almaya hak kazanan anneanne ve babaannelere ilk ödemeler 14 Nisan'da yapıldı.

Proje kapsamında 3 yaşını doldurmayan torununa bakan büyükannelere 12 ay süreyle 425 lira karşılıksız maddi destek veriliyor.

Proje için 105 bin başvuru gelirken ilk etapta 6 bin 500 kişi yararlandı. Ödemeler, proje katılımından sonra aylık olarak yapılıyor. Ödeme yapılacak tarihin hafta sonu tatiline veya resmi tatile denk gelmesi durumunda ödeme takip eden ilk iş günü yapılıyor. Bakanlıkça yapılan ödeme bildiriminden sonra büyükannenin herhangi bir PTT işyerine bir defaya mahsus müracaatı yeterli oluyor. PTT işyerinde doğrudan kendisine ödeme yapılıyor. Ayrıca, büyükanneye PTT tarafından sosyal yardım ödemesi alan hak sahiplerine tanımlanan yüklemeli Pttkart veriliyor.