Bankalara beyaz hacker desteği!

Son günlerde bankaların sistemlerinde meydana gelen sorunlarla ilgili olarak Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Bankalara beyaz hacker desteği!
Yeni Asır Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre önceki gece de Vakıf Katılım Bankası'nın internet sitesine siber saldırı düzenlenmesi ve site üzerindeki dolar kurlarının düşük girilmesi nedeniyle ekipler teyakkuza geçti ve böylesi durumlar için protokoller de gözden geçirildi.

USOM ile bankaların bilgi işlem daireleri arasında doğrudan iletişimi sağlayacak kırmızı hatlar kurulurken, bankaların bilgi işlem altyapılarının tamamının da gözden geçirilmesi tavsiyesinde bulunuldu. Önceki gün Vakıf Katılım'ın internet sitesine siber saldırı düzenlenerek dolar kuru olduğundan daha düşük gösterildi. Siber saldırı sadece internet sitesine düzenlendiği için bankadan dolar alım-satımı noktasında her hangi bir işlem gerçekleşmedi ancak saldırı bankaya zarar verdi.

USOM Başkanı Gökhan Evren başkanlığındaki USOM ekipleri derhal olaya müdahale ederek saldırıyı etkisiz kıldı.

VAKIF KATILIM BANKASI: 'SALDIRI PÜSKÜRTÜLDÜ'

Vakıf Katılım Bankası'ndan yapılan açıklamada, "10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür.

Mobil ve internet şubemiz saldırıdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır. Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemiz stabil hale getirilmiştir"
denildi.