Banu Parlak: "Hareketlerim abartı değil"

Sosyal medyanın yarattığı fenomenlere yeni bir isim daha eklendi: Banu Parlak... Namı diğer ‘dudak büken’ kız… Arabanın içinde playback yaparak söylediği şarkı videolarını milyonlarca kişi izliyor.

Banu Parlak: "Hareketlerim abartı değil"
Akşam'dan Yeliz Coşkun'un röportajı...

İŞİMİ BIRAKMAM TESADÜF!

Yakın çevrenden nasıl tepkiler aldın?


Annem ve abim var benim için önemli olan. Babam ben küçük yaştayken vefat etti. 32 yaşındayım annemden hala korkarım. Annem de ilk başlarda ben seni bu yüzden mi okuttum dedi. Ama şimdi en büyük destekçilerimden. Kimyagerliği, instagram için bırakmadım. Bir sertifika programına dâhil olmak için bıraktım. Üzerine de bu durum denk geldi, tamamen tesadüf oldu diyebilirim.

Kimyagerliğe geri dönecek misin?

Akışına bağlı ama şimdilik düşünmüyorum.

Neden videolarını arabada çekiyorsun?

Çünkü serüven arabada başladı. Arabada çektiğim ‘Günah Benim’ şarkısının videosunu paylaştım. 200 takipçim olmasına rağmen 10 bin kere izlendi. Sonra bir tane daha attım. Arkasından o da 20 bin 30 bin oldu. Sonra sürekli paylaşmaya başladım. Özellikle kasıtlı olarak yapılmış bir şey yok.

HELİKOPTERE OHAL ENGELİ

Araba konsepti değişecek mi?

Aslına bakarsan helikopterde söyleyecektim. Kiralama işlemleri falan yapıldı. Ama ülkemizdeki OHAL’den dolayı iptal oldu. Şimdi sualtında yeni çekimler yapmayı planlıyoruz. Ama araba hep baki kalacak. ‘Arabada şarkı söylesin de gıcık olalım’ diyen takipçilerim var. Ben yola çıkarken, ‘Dur bir şarkı açıp, söyleyeyim diyorum’, olayım tamamen bu aslında.

HAREKETLERİM ABARTI DEĞİL

Oyunculuk eğitimi alıyor musun?

Evet, Ayla Algan ve Erol Babaoğlu’ndan oyunculuk dersleri alıyorum. Şimdilik dizi ya da reklam teklifi gibi bir durum yok. Ama yapmak istediğim şey zaten oyunculuk. Gelecek tekliflere de sıcak bakıyorum dolayısıyla. Playback yaparken ki vücut dilim, hareketlerim, herkesin sinir olduğu dudak büzmelerim hep içimden geldiği için yapılan şeyler. Abartı yok asla.

SONUNDA DJ YAPTILAR BENİ

Bazı mekânlarda DJ’lik yapıyorsun. Nasıl gidiyor?

Süper gidiyor. Bu güne kadar çıktığımız mekânlarda çok şükür Allah utandırmadı bizi. Sabahın 5’inde bile ‘inme inme’ diye çığlıklar geliyor. İnsanlar 2 ay sonrası için rezervasyon yaptırmaya başladı. Çünkü biliyorlar ki rakamlar uçacak bir süre sonra… Şimdilik DJ kabininde başka DJ eşliğindeyiz. Ama artık tek başıma yapacağım. Bomba gibi geliyorum.

HİSSETMEDİĞİMİ SÖYLEMİYORUM

Söyleyeceğin şarkıya nasıl karar veriyorsun?


Arabada, gece yatarken, rüyamda hep şarkı söylüyorum. Uykumdan bile kendi sesimle uyandığım oluyor. Söyleyeceğim şarkılara karar verirken şarkı platformlarına çok bakıyorum, ‘en çok dinlenenler hangileri’ diye. Ama ‘bu çok dinlenmiş ben bunu söyleyeyim’ diye de bir şey yok. Benim o şarkıyı hissetmem lazım. Hissetmeden vücut hareketlerimi, mimiklerimi kullanamam. Ama beğenmediğim hiçbir şarkıyı söylemem ben. Çünkü buradan gelecek paraya ihtiyacım yok benim.

Takipçi sayım 1 milyon olduğunda kutlama yapacağım. Sırf video çekmek için, evde süslenip arabaya indiğim oluyor.

BUNDAN SONRA ANCAK TAKLİT EDERLER

Takipçilerine bir albüm ya da single müjdesi var mı?

Birkaç tane çıplak sesle şarkı söylediğim video paylaştım. Herkes çok beğendi. Çünkü ‘sesim yok’ diye playback yapmıyorum ben. Sadece öyle seviyorum. Oyunculuğa başlamadan önce stüdyoya gireceğim. Belki 3-4 ay gibi bir süre sonra inşallah single’ımız çıkmış olur. Her şeyin hayırlısı…

Kimlerden şarkı alacaksın?

‘Sonsuz Teşekkürler’i de yazan Yalçın Topyanak var. Yakın arkadaşım kendisi. Onun birkaç şarkısı var aklımda. Asil Gök, Derya Uluğ gibi bestecilerle de çalışmayı düşünüyorum.

Peki herhangi bir genç kız da ‘Banu Parlak’ olabilir mi?

Bu saatten sonra anca taklitler çıkabilir. Bundan sonrasında bir tane daha ‘Banu Parlak’ gelirse, başka bir şey yapması lazım. Bunun üzerine bir şey katması lazım. O da çok zor zaten. Nerde ne yaparsa yapsın, playback yapan ilk benim zaten. Bana saçma sapan yorum yapanların en az 10 tane dudak pozu var. Zaten çoğu erkekte dikkat çekmek için yorum atıyor.

Takipçilerinden şikâyetçi oldun mu?

Bir kullanıcı ‘Bunu annesi arabada doğurmuş’ gibi bir yorum yazdı. Hıçkıra hıçkıra ağladım. Avukatla bile konuştum, şikâyet etmeye karar verdim. Dayanamayıp mesaj attım. ‘Annem beni tek başına büyüttü. Ben burslarla okudum. Küfür ettiğin arabamı bile yıllarca çalışıp aldım. Bu nasıl bir terbiyesizliktir’ dedim. Sonra benden özür diledi. Keşke takipçilerim beni bir tanısa…

HANDE VE DEMET’TEN DÖNÜŞ YOK

Şarkısını söylediğin sanatçılardan hiç geri dönüş aldın mı?

Tabi ki geri dönüşler alıyorum. Bir tek Hande Yener ve Demet Akalın’dan geri dönüş olmadı. Mutlaka herkes izliyor. Instagram’da ‘Keşfet’ bölümüne giriyorsun. En tepede çıkıyor. Duymayanın, görmeyenin kalmaması mümkün değil.

İDDİALIYIM, RAKİBİM YOK

Kendine rakip gördüğün isim var mı?

Rakibim olabilecek kimse yok. Çok iddialıyım bu konuda. Yani benim gibi arabanın içinde bayan olarak şarkı söyleyen bir isim yok. Bence sosyal medyanın en iyi ekibi bizim Kafalar grubu. Onlarla da aynı ekipte çalışıyoruz zaten.

KERİMCAN İLLA Kİ BİR GÜN BİTECEK!

Kerimcan hakkında ne düşünüyorsun?


Kerimcan’da ilk başta böyleydi. Takip etmek istemiyorlardı ama bakıyorlardı ‘Ne bu’ diye. Adamın dakikası para oldu. Kerimcan’ın tek artısı onu erkekler de kızlar da kıskanmıyor. Her iki tarafa da hitap ediyor adam. Benim ise erkekler hayranım olduğu için kızlar kıskandığı için izliyor. Mutlaka bir yerde tükenecek. Çünkü sürekli fakirleri eziyor, zenginleri övüyor. Biraz aklı varsa ele güne muhtaç olmayacak şekilde parasını tutar.

KAYBETMEKTEN KORKMAM

Playback yaparak para kazanmaya başladın. Bu sistemi biraz anlatır mısın?

Çok fazla kitleye hitap edebildiğim için insanlarda ürettikleri ve yaptıkları şeyleri yaymak istiyorlar. Ben de vesile oluyorum. Tabi ki iletişim halinde olduğum butikler, kozmetik firmaları falan var. Bu iş olmadan öncede bu kıyafetler benimdi. Kendi paramla alıyordum. Bu araba da zaten benim arabamdı. Beni kimse tutup da sıfırdan bir yerlere getirmedi. O yüzden bir gün şuan ki imkânlarımı kaybedersem ne yaparım diye bir kaygım yok. Tek isteğim başarı bir şekilde gün geçtikçe yükselmek.

KAZANDIĞIM PARA AYNI

Ücretlendirme sistemi nasıl?


Kimyagerlik yaparken iş güvenliği vs gibi farklı işlerle de uğraşıyordum. O yüzden yüksek rakamlar kazanıyordum. Şimdiki kazandığımla nerden baksan eşit. Hiçbir şey fark etmedi. Mesela Kerimcan’ın kazandığı paralar çok uçuk rakamlar. Benim için öyle bir şeyin söz konusu dahi değil.

İDO’NUN ONURLU OLUŞUNU SEVİYORUM

İdo ile aşk söylentileri doğru mu? Yaş farkınız olduğunu söylemiştin…


Olsa gerçekten bunu dobra dobra söylerim. Ama sevgili değiliz. Yaş farkı için söylediklerimde de İdo’yu yeriyormuşum gibi bir şey oldu. Çok onurlu, gururlu bir çocuk. Onu bu kadar sevmemin nedeni de budur.
Konular Röportaj