Barış Atay soruşturmasında sıcak gelişme!...

Barış Atay'ın annesi isyan etti: "Oğlum Redhack üyesi olsaydı..."

Barış Atay soruşturmasında sıcak gelişme!...

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22 Kasım’da 8 ilde eş zamanlı düzenledikleri operasyonlarda ‘Redhack’ ve ‘Anonymous’ ile bağlantılı oldukları iddiası ile aralarında oyuncu Barış Atay’ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından 14 kişi sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

OYUNCU BARIŞ ATAY'NIN ANNESİ : 'OĞLUMUN REDHACK İLE BİR BAĞLANTISI YOK'

Oyuncu Barış Atay'nın annesi Nihal Atay Mengüllüoğlu, oğlunun Redhack ile bir bağlantısı olmadığını söyledi. Yapılanların gezi olayıyla ilgili bir komplo olduğunu savunan anne Atay, "Kendisi çok merttir. Redhack üyesi olsaydı söylerdi” dedi. Nihal Atay Mengüllüoğlu, Facebook sayfasına da "Ben korkak oğul istemedim ki zaten..." yazmıştı.

GEZİ'DEKİ AMACINIZ NEYDİ?

RedHack üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiye Emniyet’te, “Halkı sokağa dökmeye çalışmaktaki amacınız neydi, kimden talimat aldınız?” gibi 30’a yakın soru yöneltildi.

RedHack üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve haklarında “Başka kişi veya kurumlara ait bilgisayara yetkisiz erişim sağlamak, gizli ve kişisel bilgileri ifşa etmek, bilgisayar sistemlerini çalışamaz hale getirmek” gibi bir dizi suçlama yapılan 14 kişinin dün Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele polisleri tarafından sorgulandı.

Redhack’in askeri komitesi!

Emniyet’teki 14 kişiye yaklaşık 30 soru yöneltildi. “Gezi eylemlerinde halkı sokağa dökmeye çalışmak, eylemleri büyütmekteki amacınız neydi, kimden talimat aldınız?” sorusu da yönelten Emniyetin, bazı kişiler hakkında somut herhangi bir suçlama yapmadığı, RedHack’in tüzüğünde yer aldığı iddia edilen RedHack Merkez Komite, Siyasal Büro, Basın ve İnformasyon Bürosu, Teknik Büro, Enternasyonel Büro, Hack Grubu, Askeri Komite ve Alt Grup Komitesi’nin hangisinde görev yaptıklarını sorduğu da öğrenildi. Ayrıca kişilere, “RedHack kurucusu Manyak’ı tanıyor musun, örgüt içindeki görevin ne, talimatları kimden alıyordunuz, devletin güvenliğini zedeleyecek bilgi ve belgeleri yayınlamaktaki amacınız neydi, RedHack’in amaçlarının sosyalist bir devlet düzeni kurmak olduğunu açıklamıştı. Buradaki pozisyonunuz ve göreviniz var mı?” soruları yöneltildi.

Aynı suç iki soruşturma

Yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan ve 5 buçuk ay tutuklu kaldıktan sonra hakkında dava açılan Alaittin Karagenç’in avukatı ilk soruşturmadan farklı bir suçlama olmadığını belirterek, “Müvekkilim iki kere aynı soruşturmadan gözaltına alındı. Bu durum hukuka aykırı. Zaten işlediği iddia edilen fiillerle ilgili davası devam ediyor. Ama aylar sonra bir kez daha gözaltına alınıyor” dedi.

ÇINAR ÖZER / VATAN İNTERNET SİTESİ - DHA