‘Baron Kadir'e lüks operasyon!

İzmir polisi tarafından yakalanan organize suç örgütü lideri ve Ankara'nın uyuşturucu baronu Kadir İnan'a düzenlenen operasyonla ilgili yeni ayrıntılar ve yakalanma anının görüntüleri ortaya çıktı.

‘Baron Kadir'e lüks operasyon!
Yeni Asır'dan Şenol Kantürk'ün haberine göre İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Asayiş ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kadir İnan'ın yasa dışı yollardan kente geldiği bilgisini alınca harekete geçti. Polis ekipleri cezaevi firarisi İnan'ı takip ederken dikkat çekmemek için sıra dışı bir yöntem izledi. 4 tane lüks Mercedes marka otomobil kiralayan polisler zanlıyı bu araçlarla takibe aldı. Ankara'da bonzai kralı olarak da bilinen Kadir İnan ve yanındaki 3 kişi Gaziemir'deki bir alışveriş merkezine girdi.

LASTİKLERİ İNDİRİLDİ

Polisler her ihtimale karşı İnan'ın AVM'nin otoparkına park ettiği aracının lastiklerinin havasını indirdi. Bu durumdan habersiz olan İnan ve arkadaşları yemek yemek için alışveriş merkezinin dördüncü katına çıktı. Polis ekipleri de İnan'ın yakınındaki masalara müşteri gibi oturarak zanlıyı takip etmeyi sürdürdü. İnan ve arkadaşları daha sonra masadan kalkarak yürümeye başladı. Zanlıların etrafını saran polis ekipleri, İnan ve arkadaşlarını yakalayarak gözaltına aldı.

İNAN TUTUKLANDI

Polisler tarafından kıskıvrak yakalanan ve gözaltına alınan zanlılar Ankara polisine teslim edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye getirilen İnan tutuklanırken, 3 şüpheli ise serbest kaldı. İnan'ın, uyuşturucu suçlarının yanı sıra suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yaralama, tehdit, darp ve ruhsatsız silah taşıma gibi 14 ayrı suçtan arandığı öğrenildi.

KAMERALARA YANSIDI

İzmir polisinin İnan'a yönelik operasyon anı alışveriş merkezinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde İnan ve arkadaşlarını AVM'de vatandaş gibi takip eden sivil polisler zanlıları yakalıyor. Yere yatırılan zanlılar kelepçelendikten sonra üst aramaları yapılıyor. Çevredeki vatandaşlar da şaşkın bakışlarla polisleri izleyerek neler olduğunu anlamaya çalışıyor.