Barzani: 'Geri adım atmayacağız'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat hükümetiyle yaşanan petrol ve bütçe krizine değinerek, bu konudaki tavırlarında geri adım atmayacaklarını bildirdi.

Barzani: 'Geri adım atmayacağız'

Barzani, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'yı kabul etti. IKBY Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Irak ve Bölgesel Yönetim ilişkileri ile yeni açılacak sınır kapıları, Türk şirketlerinin Irak'taki yatırımları ve iki taraf arasındaki hava ulaşımının artırılması konuları ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başbakan Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat hükümetiyle yaşanan petrol ve bütçe krizine değinerek, "Biz, Bağdat ile yaşadığımız sorunların diyalogla çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Ancak Federal Irak hükümetinin bütçeyi, bize karşı bir koz olarak kullanmasını ve memurlarımızın maaşlarını ödememesini kabul edemeyiz. Bunları hiçbir şekilde pazarlık konusu yapmayız. Kürdistan hükümeti, bu noktada geri adım atmayacaktır. Irak hükümeti, Kürdistan bölgesine bir vilayetiymiş gibi muamele etmekten vazgeçmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ