Barzani'nin adamları meclisi bastı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde kaos derinleşiyor. Yerel parlamento Mesut Barzani’nin yetkilerini oy birliği ile kaldırırken, kararın oylandığı oturum Barzani yandaşları tarafından taş, bıçak, sopa ve silahlarla basıldı.

Barzani'nin adamları meclisi bastı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin yetkilerinin devredilmesi için düzenlenen oturumda olaylar çıktı. Barzani yanlısı bir grup parlamento binasına girmek istedi. Parlamento binasını çevreleyen ve sopa taşıdıkları gözlemlenen göstericiler, Barzani oturumun yapıldığı binaya girmeye çalıştı ve havaya ateş açtı. Bununla da yetinmeyen KDP’liler, Talabani’ye yakın televizyonların muhabirlerini tartakladı.

Gruptakiler muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi milletvekillerine saldırma girişimi de engellendi. Parlamenterler içeride mahsur kaldı. Irak Parlamento Başkan Yardımcısı Kürt Milletvekili Aram Şeyih Muhammet, Irak’ın BM Bağdat temsilcisi Yankoviç ile ABD’nin Bağdat Elçisini arayarak, Erbil parlamentosunda mahsur kalan milletvekillerinin can güvenliğinin sağlanması için destek istedi.

Barzani yandaşları bununla da kalmadı. Zaho’da Goran Hareketi’nin bürosu basıldı, KYB bürosu kundaklandı. Duhok’ta da Aşti TV'yi kundaklandı. Diğer muhalif hareket siyasiler de şiddetten nasibini aldı. Kürdistan İslami Cemaati lideri Ali Babir’in Erbil’deki evi kuşatma altına alındı. Parlamentoda Barzani’yi başarısızlıkla suçlayan milletvekili Rabvan Mustafa da evinin önünden kaçırıldı.

Barzani'nin adamları meclisi bastı