Baş belası inatçı selülitlere son!

Selülitler, deri altında yer alan yağ dokularının su ve tuz tutarak şişmesi ve şekillerinin bozulmasıyla oluşur. Çok rahatsız olup acil kurtulmak istediğimiz görüntülerdir. Ancak ...

Baş belası inatçı selülitlere son!
Akşam'dan Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Selülitler, deri altında yer alan yağ dokularının su ve tuz tutarak şişmesi ve şekillerinin bozulmasıyla oluşur. Çok rahatsız olup acil kurtulmak istediğimiz görüntülerdir. Ancak kalıcı şekilde kurtulmak istiyorsanız, selüliti oluşturan nedeni bilmeli ve bu bilinç çerçevesinde yaşam şeklimizi değiştirmeliyiz…

SELÜLİTLERE SON

Selülitin en büyük karşıtı egzersizdir. Düzenli egzersiz veya haftada üç kez yapılacak orta tempolu yürüyüşler selülitleri hayatınızdan uzak tutar. Her gün en az günde 2- 3 litre su cilt sağlığımız için çok önemlidir. Yeterli miktarda su içerek, vücutta düzgün dolaşım sağlarız. Çay, kahve ve gazlı içecekler tüketimini abartmamalıyız. Aşırı miktarda tüketilen çay, kahve ve kolalı içecekler içerdikleri kafein nedeni ile selülite neden olabilirler. Ölçülü tuz kullanmalıyız. Gereğinden fazla tuz tüketimi de selülit oluşumunu arttıran davranışlardandır. Günlük tuz tüketiminin 6 gramı aşmamasına özen gösterin.
Boş enerji kaynaklarından uzak durmalıyız. Boş kalori olan ve besin kalitesi düşük beyaz şeker tüketimi hem şişmanlamaya hem de selülite neden olur. Bu nedenle günlük tüketilen şeker miktarı azaltılmalıdır.

Sağlıklı yiyecekleri sağlıklı pişirme yöntemleri ile tüketmeliyiz. Özellikle kızartma ve kavurma gibi yanmış yağ içeren besinler selülit oluşumunu kolaylaştırır. Bu pişirme yöntemleri yerine ızgara, haşlama ve fırında pişirme tercih edilmelidir.

Aşırı alkolden kaçınmalıyız. Fazla alkol tüketimi, dolaşımda bozulmalara neden olarak selülit oluşumunu destekler.

Bu nedenle bayanların günde 1-2 kadehten fazla alkol almamaları gerekir. Sigara içilen ortamlarda bulunmamalıyız. Genel sağlığın baş düşmanı ve selülitlerin oluşumunu arttıran sigaradan uzaklaşmak doğru bir tercihtir.

SELÜLİTİ ENGELLEYENLER

l Doğal beslenme           
l Doğru pişirme yöntemleri (Izgara, fırında ve haşlama)        
l Egzersiz ve spor           
l Su       
   

Selülite selülit katanlar

l Çay
l Kahve
l Kola
l Tuz
l Beyaz şeker
l Yanlış pişirme yöntemleri (kızartma ve kavurma)


NİL ŞAHİN GÜRHAN / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım