Başbakan: 'CHP'ye ve birkaç çapulcuya soracak değiliz'

Başbakan Tayyip Erdoğan, Rumeli Dernekleri toplantısında ve Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası Açılış Töreni'nde ağır konuştu.

Başbakan: 'CHP'ye ve birkaç çapulcuya soracak değiliz'

İŞTE ERDOĞAN'IN YAPTIĞI İKİ KONUŞMADAN SATIR BAŞLARI

Yüz binlerce kardeşimiz evinden yurdundan ayrı kaldı. Bu bizim yüreğimizden dinmeyecek bir sızıdır. Yüz yıllar boyunca yaşadığı, ter akıttığı topraklardan koparılmanın ne tür bir tarifsiz acı olduğu hepimizce malumdur. Balkanlardaki çalkantılar, zaman zaman nüksetti ve arkasında büyük acılar kayıplar ve göçler bıraktı. Dünyanın en güzel coğrafyalarından olan Balkanlar ağır bedeller ödedi.

Şu anda NATO müzakereleri yapılıyor. Biz bütün gayretleri göstermemize rağmen balkanlara evet diyemiyorlar. Kapıları açamıyorlar. Bunun nedeni Müslümanların NATO içinde yer almasından duyacakları rahatsızlıktır. Şimdi diyorlar biz bir Türkiye ile baş edemiyoruz, bu ülkelerin sayısı ikiye üçe yükselirse, ama yine NATO'ya almakta tereddüt ediyorlar.
 
Biz Balkanlardan uzak duramayız, biz Rumeliden uzak duramayız. Biz biriz ve beraberiz. Biz ayrı olmayacağız. Biz bir olalım, iri olalım ve diri olalaım.
 
TAKSİM'DEKİ OLAYLAR
 
Ülke olarak, millet olarak yüz yıllar boyunca çok çeşitli oyunlarla karşı karşıya kaldık. Bakın şu anda çözüm süreci adı altında 30 yıllık terörü bitirebilecek adımlar atıyoruz. Ve 30 yıl içinde terörle mücadeleye bu devletin yaptığı harcama 300 milyar doları aşmıştır. Bu ne demek biliyor musunuz? Yeni bir Türkiye daha inşa etmek demektir.
 
"ANA MUHALEFET KIŞKIRTIYOR"
 
Türkiye'nin her alanda büyük başarılar yaşadığı bir dönemde malesef 3-5 gündür hiç arzu etmediğimiz provokasyonlara şahit oluyoruz. Geçmişte hükümetleri hizaya getirmek için organize edilen kaos ortamları oluşturma çabalarına şu anda da şahit oluyoruz. Sandıkta başarılı olamayacağını bilen ana muhalefetin ve diğerlerinin umutsuzca bu eylemleri kışkırttığını görüyoruz.
 
Gezi Parkı dediniz 12 tane ağaç dediniz bunları yaptınız. Bizim istediğim Gezi Parkı'nın oratadan kalkması değil. Bizim isteğimiz tarihi aslına uygun  olarak, yeşili de muhafaza edecek şekilde bu kışlayı inşa etmektir. Aynı zamanda AKM'yi de yıkmak suretiyle AKM'nin yerine dev bir kültür ve opera binasını yapmak istiyoruz.
 
"TUTTURMUŞLAR BİR AVM AVM"
 
Bir taraftan da Taksim Meydanı'nı yayalaştırıyoruz. Tutturmuşlar bir AVM AVM. Yahu bizim burada kastettiğimiz, uluslararası bir AVM'yi zaten burada yapamazsınız. AVM yapılacak diye kesinleşmiş bir şey de yok. Belki buraya bir şehir müzesi yapacağız. Kesinleşen bir belge var mı elinizde.
 
Dert başka. Şu anda Türkiye sağlıklı bir geleceğe yükseliyor. 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara yükselen kişi başına milli geliri var. İhracat arttı, IMF'e borcu olmayan bir Türkiye var. MB döviz rezervi 131 milyar dolara çıkmış. Böyle bir Türkiye var. Enflasyon yüzde 30'du şu anda yüzde 7.
 
"DİKTATÖR DEĞİL, HİZMETKÂRIM"
 
Bu gidişe dur demek isteyen malum mahfiller işte bu tür çılgınlıkların içine giriyor. Kendilerine göre yakıyorlar, yıkıyorlar, cam çerçeve kırıyorlar. İşte Beşiktaş'ta... Tayyip Erdoğan diktatörmüş. Bu millete hizmetkar olan bir insana eğer diktatör yakıştırması yapıyorlarsa buna diyecek bir şey bulamıyorum. Benim, vatandaşıma hizmetten başka bir derdim olmamıştır.
 
"TAKSİM İÇİN KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPTIK"
 
Biz, bütün kamuoyu araştırmalarını yaparak adım atıyoruz. Bizler, Taksim ile ilgili de 2011 seçimlerinden önce kamuoyu araştırmalarımızı yapıp öyle karar verdik. 12 ağacın sökülmesine verilen tepkiler çevrecilik adına değil, ideolojik bazdadır.
 
"YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ"
 
Biz Taksim meydanının yayalaştırma projesini yapıyoruz, yapacağız. Orası bitecek. İki, 1780 yılında Üçüncü Selim döneminde orada yapılmış olan topçu kışlası CHP zihniyeti daha sonra yıkarak stada çevirmiştir. Orada da aslına nasıl sahip çıkıyorsak biz de orada tarihi kışlayı yapacağız. Afedersiniz çok açık net.

"BİRKAÇ TANE ÇAPULCUNUN..."
 
Biz birkaç tane çapulcunun, o meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi.

Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? Bunlar tünellere, tüp geçitlere de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde bir taş taş üstüne koymak yok.

Efendim Erdoğan diktatör. Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük kanımda yok, ben bu milletin hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar. Arayanlar varsa işte Taksim Meydanı'nda, Ankara'da şurada burada. Esnafın camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor? Bunun hukukla bir alakası var mı? Demokrasiyle bir alakası var mı? Hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek şimdi onların paralarını? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Yine kalkacağız oranın camını, çerçevesini bu hükümet yapacak.

"ÇAPULCULARA SORACAK DEĞİLİM"
 
Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Bunların meşrebinde bu var.
 
Taksim'de 3 proje var. Doğa, tarih ve trafiğin tamamen yerin altına indirilmesi. Taksim'e cami de yapacağız. Bunun iznini CHP Genel Başkanı'nda ya da bu birkaç çapulcudan alacak değilim. Bunun iznini halk sandıkta bize verdi zaten.
 
Birileri çıkıyor. 'Sayın Başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor' diyor. Benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. İki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. Bunun adı hakikattir, gerçektir. Hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz onlar adına koşuyoruz. Bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.