Başbakan Davutoğlu: 'Teröre karşı tam saha pres'

Kazakistan'dan dönüş yolunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, 'PKK'ya karşı da tam saha pres yapacağım' dedi. Belediyelere hizmet götürmeyen büyükşehirlerle ilgili ise özel önlem alınacak.

Başbakan Davutoğlu: 'Teröre karşı tam saha pres'
Bugün'de yer alan habere göre Valilere "Her görüşten STK ile temasa geçin" talimatı veren Davutoğlu, terörle mücadele eylem planından sonuç almak için her hafta bir ile gidecek. Davutoğlu, "Kamu yönetiminde de PKK'ya karşı da tam saha pres yapacağım" dedi.

"ÇAYIN DEMLENMESİ GİBİ"

Başbakan, Terörle Mücadele Eylem Planı ile ilgili ilk tepkilerin olumlu olduğunu belirterek, "Bu bir sürecin sonucu. Çayın demlenmesi gibi" dedi.

TERÖRE DESTEK VEREN BELEDİYELERE NEŞTER

Başbakan, Güneydoğu başta olmak üzere ilçe belediyelerine hizmet götürmeyen büyükşehirlerle ilgili özel önlem alınacağını açıkladı. Buna göre, hizmet Ankara tarafından yapılacak, parası belediyenin ödeneğinden kesilecek:

"YATIRIMI ANKARA YAPACAK"

"Büyükşehir uygulamalarının istismarı ile ilgili şikâyetler oldu. Büyükşehir belediye başkanı bir partiden özellikle muhalefetten ise oradaki ilçe belediyelerini neredeyse yok sayıyor. Mesela Mardin'de. Yeşilli ilçesi merkeze 8 km. Yeşilli'nin suyunu Mardin Büyükşehir Belediyesi vermek zorunda. Mardin Belediyesi'nin kaynağının yüzde 96.7'si merkezden gidiyor. Yani kendi kaynak üretip kullanmıyor. Bunun sadece yüzde 7'sini yatırıma ayırıyor. Gidiyorum Yeşilli'ye. Belediye Başkanı AK Parti'den diye su yok. Midyat'a gittik, yollar perişan. Soruyorum belediye başkanına. 'Efendim büyükşehrin yapması gerekiyor, yapmıyor.' Bir ilçe belediyesi 'Büyükşehir belediyesi şu şu görevlerini yapmıyor' diye bildirdiğinde... Bu memleketin evladı değil mi? Suçları, HDP dışında bir partiye oy vermiş olmak mı? O zaman biz ne yapıyoruz? Merkezden büyükşehir belediyesine ayrılan kaynaktan alıp yatırımı biz yapıyoruz.

PARA TERÖR ÖRGÜTÜNE GİTMEYECEK

Mardin'de belediye kaynaklarının yüzde 65'i personele gidiyor. O zaman sormaz mıyız biz? Bir belediyenin ne kadar personel ihtiyacı olur ki kaynaklarının yüzde 65'i personele gider? Niye personel? Örgütün elemanları. Yoksa personel o kadar ihtiyaç değil. Önce bunlara bakacağız. Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın uygulaması dâhil. Partide Mehmet Özhaseki koordinasyonunda bir heyet çalışıyor. Soyut şekilde AB Yerel Yönetimler Şartı'nı getirmek değil konu. Bunun nasıl uygulanacağına bakmak... Bütün bunları ilçelere kadar gidecek bir paylaşımı da düşünerek yapmanın icap ettiğini düşünüyoruz..."