Başbakan Erdoğan: 'Babam dahi olsa acımam'

Başbakan Erdoğan, Kayseri’de, CHP ve MHP’nin Gülen cemaatiyle kurduğunu söylediği koalisyona BDP’nin de katıldığını belirterek, ‘Ulusal güvenliğimizi tehdit eden kim olursa olsun babamız dahi olsa acımayız; affetmeyiz’ diye konuştu.

Başbakan Erdoğan: 'Babam dahi olsa acımam'
Sabah'ın haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan, 700 dönüm üzerine kurulu Anadolu Harikalar Diyarı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, şunları söyledi:

* DEVRİM NİTELİĞİNDE: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devrim niteliğinde bir değişim kararı aldık. ‘Artık Türkiye’de cumhurbaşkanını vekiller belirlemeyecek’ dedik. ‘Artık asiller belirleyecek’ dedik. İnanıyorum ki AkParti’nin göstereceği adayı birinci turda Allah’ın izniyle benim halkım, benim milletim seçecektir.

* ÇILDIRIYORLAR: CHP çıldırmaya başladı. MHP çıldırmaya başladı. Ne diyorlar? Cumhurbaşkanı ile Başbakan kendi aralarında oturacaklarmış Başbakan’ı seçeceklermiş. Ya biz öyle bir şey söylemedik. Ama biz istişare yapan bir partiyiz. 

* ARKADAN VURDULAR: Biz CHP ile MHP’nin koalisyon yapabileceğini biliyorduk. Buna bir de BDP katıldı. Yetmedi buna Pensilvanya katıldı. Pensilvanya’ya dediler ki ‘sen lokomotif ol, biz de vagon olalım.’ Çünkü onların elinde bir güç vardı. Ama bunlar iyi niyetimizi suiistimal ettiler, arkadan vurdular. Sayın Cumhurbaşkanımızı dinlediler, beni dinlediler, Genelkurmay Başkanımı dinlediler, Meclis Başkanımı dinlediler. Anayasa Mahkemesi’ni de başkan ve üyelerini dinlediler. Herhalde birileri ne demek istediğimi anlayacaktır.

* HALA KONUŞUYOR: Şu Bahçeli, hala konuşuyor ya. Bunlar Sakarya depreminin, Kocaeli depreminin, Düzce depreminin altında kaldılar. 

* ÇIRAK BİLE OLAMAZSIN: Ey Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdın. Sen çırak bile olamazsın, çırak. Sadece bağırsın, çağırsın. Bahçeli de öyle, o da öyle. Al birini, vur öbürüne.

* BURADA İNZİVAYA ÇEKİL: Şimdi bunların Pensilvanya’da bir rehberi, kılavuzu var. Kendisine dün yine çağrı yaptım, ‘Eğer samimiysen, dürüstsen, suçlu değilsen, ülkeni seviyorsan...’ Ne diyor, Pensilvanya’da inzivaya çekilmiş. Kayseri’den daha güzel inzivaya çekilecek yer olur mu? Gel Kayseri’ye, Konya’ya, Erzurum’a, Bursa’ya, İstanbul’a. Gel, Ankara Hacı Bayram Veli’ye. Niye gelmiyorsun?  

* BABAM OLSA ACIMAM: Bir Müslüman, Müslüman kardeşini arkadan hançerlemez. Bir Müslüman, Müslüman kardeşini bırak, Müslüman olmayanı da dinleyemez, onun haremine giremez, onu gözetleyemez. Böyle hocaefendi mi olur, böyle örnek insan mı olur? Dedim ya, inlerine gireceğiz; akşamdan sabaha olmuyor ama olacak. Sabırla, yavaş yavaş bunu da yapacağız. Ülkem için, ulusal güvenliğimizi tehdit eden kim olursa olsun babamız dahi olsa acımayız. Yolsuzluk noktasında, ne olursa olsun, affetmeyiz.

* DİNLEMELER BELGE: Nerede bu paralel yapı, belgesi nerede, diyenlere diyorum ki, bu dinleyenler, bu dinlemeler belge değil mi? Daha neyi arıyorsun? Bu soruları soranlar paralel devleti, bu paralel yapıyı gizlemeye çalışanların ta kendileridir.

Kayseri’ye hızlı tren müjdesi

Başbakan Erdoğan, 12 yılda Kayseri’ye merkezi yönetim olarak 10 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Erdoğan, “Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Projesi ile Kayseri’yi yapımı devam eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına bağlama kararını aldık. Etüt projesi, yatırım programındaydı, projesini de yatırım programına alma talimatını verdim. Kadim Selçuklu kentini de Sivas, Ankara, Eskişehir, Konya, Bursa ve İstanbul ile hızlı tren üzerinden birbiriyle buluşturacağız” dedi.