Başbakan Erdoğan: 'Sen kimsin haddini bil'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan: 'Sen kimsin haddini bil'
Milliyet'in haberine göre Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

Başbakan Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli için  "3 milyar dolara yakın Suriyelilere yardım yaptık. Çok üzüldüm geçen bir akşam televizyon programında diyor ki Başbakan'ın İslam dünyasına karşı ilgisini takdirle karşılıyorum ama Uygur Türklerini unuttu diyor. Oradaki MHP'li zat da evet biz kurtardık onları diyor. Sen kimsin onları kurtaracaksın, haddini bil. Bu MHP'liler oralara kaç kere gitti? Ey doktora yapan genç, ey aldatılan gençlerim bu oyunlara gelmeyin. Binlerce Uygur Türkü'ne vatandaşlık vererek 200 Uygur Türk'ünü idamdan kurtardık. Uygur Türklerinden ülkemize sığınanları biz bağrımıza bastık. MHP sadece milliyetçilik yapıyor." ifadelerini kullandı.

"30 Mart öncesinde yapılanlar öyle kolayca  unutulacak üzeri çizilecek, affedilecek şeyler değildi. Devlete saldırı  düzenlendi, millete saldırı düzenlendi, istiklalimize, istikbalimize saldırı  düzenlendi. Bunu affetmek, bunun üzerini çizmek, hadi helalleşelim demek kusura  bakmayın bizim haddimiz de hakkımız da değildir. Bunların hesabı sorulacak."

"CHP'nin Genel Müdürü'nün Türkiye düşmanı o hain örgütle yaptığı işbirliği ve ittifakı inanın biz unutsak da millet unutmaz, tarih  asla unutmaz. Ankara caddelerinde CHP Genel Başkanı'nın yaptığı bozkurt işareti unutulmaz."

"Bugüne kadar maalesef yargı mensupları içinde acaba  kaç kişi ceza aldı diye bir bakarsanız, parmak sayılarını geçmez. Ama yasama  mensupları öyle değil, yürütme mensupları öyle değil. Onları gelen vuruyor, giden  vuruyor. Biz kefenlerimizle yola çıktık dedik. Bizim böyle bir endişemiz yok. Ama  yargı, lütfen onlar da kararlarıyla konuşsun. Adil olanları kastetmiyorum, onlara  bizim saygımız büyüktür. Fakat bir yerlerden aldıkları talimatla karar verenleri  kastediyorum ki bunlar paralel yargıdır."