Başbakan olaylı maç sonrası sert konuştu!

Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylar hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Başbakan olaylı maç sonrası sert konuştu!

Erdoğan, Avni Aker Stadyumu’nda düzenlenen AK Parti Gençlik Şöleni’nde bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında dün Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası çıkan olayları eleştirdi.

Galatasaray’ın 0-0’lık beraberlikle Kadıköy’de şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından gerilim yükseldi.Maçın son anlarında saha içinde artmaya başlayan gerginlik bitiş düdüğüyle birlikte tribünlere de etki etti. Bazı taraftarlar sahaya atlayınca emniyet güçleri müdahale etti.

Erdoğan, Fenerbahçe - Galatasaray maçının ardından yaşanan olaylara sert tepki gösterdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Maalesef dün akşam bir final maçında GS-FB müsabakasında ortaya konulan tablo bir başbakan olarak şahsen beni üzmüştür. Ortada bir netice var ve futbolun 3 neticesi vardır. Galibiyet beraberlik malubiyet. Bunlara katlanma zorundasınız.

Fair play denilen olay budur. Bayanlar tribünlere çekildi ki tribünler ahlaka kavuşsun diye. Bir baktık tribünler küfür kıyamet. Erkekleri kadınlar ıslah eder diye baktık ki felaket bir tablo var. Dün akşam baktık berabere kalarak şampiyon oldu tebrik edeceksin. Alkışlayacaksın.

Ben bir Fenerbahçe taraftarı olabilirim ama tebrik ediyorum. Bunu saymamız lazım. Maçtan sonra her tarafı yakıp yıkmak polis araçlarını devirmek bu nedir? Bunu terörde görüyoruz ama bu tribünlere terörü baskın kılan zihniyeti lanetliyorum. Burada eğleneceğiz dinleneceğiz. Bu noktada üzgünüm. Bu anlayışı telin ediyorum. Galatasaray’ı da tebrik ediyorum. " dedi