Başbakan Yıldırım: "Fikirleri yok"

Başbakan Binali Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Olağan Genel Kurulunda hitap etti.

Başbakan Yıldırım: "Fikirleri yok"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

"İş hayatında, sosyal hayatta kültürel hayatta hayatın her yerinden kadınlarımızın çok daha etkili olmasında fayda var. Bizim bakış açımız böyle, geçtiğimiz 10 yılda siyasette, sosyal hayatta kadının yeri hep bizim önceliğimiz olmuştur. Hep bu yönde adımlar attık. Türkiye'de bankacılıkta çalışanların yüzde 1'i kadın, üniversitede kadın öğretim üyeleri yüzde 44, mimarların yüzde 44'ü kadın... Okulllarımızda 1 milyon öğretmenimizin yarıdan fazlası kadın. 251 bin kadın esnafımızın ülke ekonomisine katkısı büyük. Bunlar çok önemli gelişme ama fırsat eşitliği sağlamak önemli bir yöntemdir. Yeter ki şartlar oluşsun, imkanlar sağlansın. Kolay elde edilen kolay gider. O yüzden hayat mücadelesini beraber yapmamız lazım. Siyasette kadınların daha fazla olması lazım.

Kılıçdaroğlu'nu gerçekten anlamıyorum. 18-25 yaş arası olanların yarısı kadın, 4,5 milyon askere gitmiyor. Kılıçdaroğlu kadınları yok sayıyor. Zihninde kadın yok. Bu çok gülünç bir şey. Kadınlarımız erkeklerimiz, Türkiye'nin geleceğini birlikte inşaa edeceğiz. Nasıl Rusları Nene Hatun Erzurum'da durdurduysa, geçit vermediyse istikbal mücadelemizi beraber vereceğiz. Şu anda geldiğimiz nokta bu işin doğru bir istikamette ilerlediğini gösteriyor. Günden güne güçlü Türkiye'in kadınları daha da güçleniyor. AK Parti siyasette yeni bir çığır açtı. Bizim partimiz etkin güçlü teşkilatı kadın kollarıdır. AK Parti'nin başarısının arkasında önce kadınlar sonra gençler gelir. Genç nüfusu geleceğe hazırlamak amacımız olmalı. Enerjimiz çok ama verimli enerji zayıf. Niye? Terörle uğraşıyoruz. Bu ülkede kader birliği yaptık, bir olduk, bu ülkeyi bölmeye çalışanlar ne vaadediyor? Kan var gözyaşı var, yoksulluk var her türlü mağduriyet var. Onun için Türkiye vatan toprağıyla 80 milyon insanıyla bir ve beraber 2023 hedeflerine birlikte yürüyecek.

Yapmamız gereken zaman ekonomisini uygulamak. 15 yıldır iktidardasınız diyebilirsiniz, biz 1 Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık. Uzakları yakın ettik. Türkiye nereden nereye geldi. Bir gelecek vizyonu veriyorsunuz. Genç kardeşlerimiz ileriyi göremezse dağı tercih ediyor. Bugün çok şükür bölgede terör örgütünün baskısı kalkmıştır. Nevruz'da bile kimseyi toplayamadılar.

100 milyar yatırım teklifi geldi. 23 il sizi bekliyor hanımefendiler. Her türlü teşvik, destek var. Vatanseverlik Türkiye'nin her köşesinde iş yapmaktır. Biz bunun şartlarını sağladık. Güvenliğiniz bizden, desteğiniz bizden yatırım sizden. Bunun için Nene Hatun'un torunlarını Güneydoğu'ya Doğu'ya yatırıma davet ediyorum. Sizlere güveniyoruz. Siz olmazsanız biz perişanız. İşin birde bu yönü var. Bakan olabilirsiniz ama size de bir bakan olması lazım. 'Osmanlı kadını' diye bir tabir var. Osmanlı kadını demek bütün bireyleri bir arada tutan, geleceği inşa eden akil bir insan demek.

İki seçilmişle memleketi yönetmek zor, olmaz. Diyoruz ki milli irade bir yerde toplansın.Ona da sandıkta siz karar verin. Başkanlık sistemi ABD'ninkine benzemiyor diyorlar, evet benzemiyor çünkü biz kendi ihtiyaçlarımıza göre hazırladık. Evet bu milli bir sistem. Kararı biz vereceğiz. Her ne kadar Avrupa, Hollanda terör gruplarıyla kol kola olsa da onların oy hakkı yok. Vatandaşımız onların dost mu düşman mı olduğunu görüyor ve kararı ona göre verecek.Yetki ile sorumluluğu dengeli bir şekilde modern demokrasilerde olan bir yapıyı getiriyoruz.

Yeni sistemde zamanı etkin kullanacağız. Yürüyerek değil koşar adımlarla hedeflerimize varacağız. Bürokrasi ağır işliyor, bu yapıdan kaynaklanıyor. Demokrasimiz daha güçlenecek, istikrar sürekli olacak. Türkiye'nin artık bir saniye bile kaybedecek vakti yok. Hayırcı koronun gelecek vizyonu ile ilgili hiçbir fikirleri yok. Sorumluluk alıp bir iş üretmiş değiller. Dünyanın en güzel eserlerini meydana getiriyoruz ama gündem başka bir tarafa gidiyor. Türkiye'nin bu kadar yüklenilmesinin arkasında kıskançlık var. Dünyada zenginlik batıdan doğuya dönmeye başladı. Bizim kimsenin varlığında malında gözümüz yok, hiç kimsenin de bizim geleceğimizi şekillendirmek gibi bir pozisyonda olmasını kabul etmeyiz. Geçti o günler, Türkiye bölgede karar veren ülkedir.

Sizlerin bu güne kadar ortaya koyduğunuz gayretlerden dolayı ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Her zaman iyinin daha iyisini yapma imkanımız var. STK'ların önemini hükümet olarak kavrayan bir iktidar olduk. Biz çok önem veriyoruz. Bu ülkenin imkanları kaynakları hepimizi yeter, yeter ki bir olalım. İnşallah büyük Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla yürüyelim. Türkiye 10 yıl içinde 2 elin parmakları arasında gösterilen ülkeler arasında olacak."