Başbakan Yıldırım: "Hesapların tamamını bozduk"

Başbakan Binali Yıldırım Ankara esnafıyla yaptığı buluşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Darbe sözlerini sert bir şekilde eleştirerek, "Alçak sen kimsin Türk milletine hakaret ediyorsun? FETÖ'cü alçakların arkasında durmayı bırak" dedi.

Başbakan Yıldırım: "Hesapların tamamını bozduk"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından bazı notlar:

"Yıllardır nelerle uğraşıyoruz biliyorsunuz. Gezi olaylarıyla memleketi birbirine katmaya çalıştılar. 17-25 Aralık'ı getirdiler. En son da 15 Temmuz'u yaptılar. Sizler sayesinde, milletimiz sayesinde bu hesapların tamamını bozduk.

"KILIÇDAROĞLU SENİN ONLARDAN FARKIN NE?"

Birileri özel olarak kurguladı. Ağır silahlar, tanklar, tüfekler çıktı milletin üzerine. Bu millete kimse hakaret edemez. Bu millet bir destan yazmıştır. Bu millet dünyaya örnek olmuştur. "Darbe mi olur?" diyeceksiniz siz de. Madem beğenmedin, adamlara önceden biliyordun da "Yanlış saatte yaptın" demedin. Türkiye uçurumun kenarından dönmüş, "15 Temmuz acaba darbe miydi, değil miydi?" gibi bir konuyu gündeme getiriyor. Bunu diyen de Türkiye'nin ana muhalefet partisinin başkanı, sıradan biri değil. Yazıklar olsun, başka bir şey diyemiyorum. Bazı dost bildiğimiz ülkeler de bunu söylüyor. Senin onlardan farkın ne? FETÖ'cü alçakların arkasında durmayı bırak. 15 Temmuz'u unuttu adam.

"TÜRK MİLLETİNE KARIŞMAK NE HADDİNİZE?"

Bu milletin birliğine göz dikenler hesabını verecek. Vermeye de başladılar. Neredelerse arkasındayız. Bana dİyorlar ki, "Çözüm", çözüm mözüm yok kardeşim. Çözüm, ay yıldızlı bayrak. Bu bayrağın altında 80 milyon yaşayacak bu kadar basit. O alçak örgütleri defedip atacağız. PKK'sını, FETÖ'sünü, bu milletin hayatını karartan hiçbir terör örgütüne yer yok. Bunlar bizim kalkınmamızı geciktiriyor. Yeni hükümet sisteminde zayıf parçalı hükümet diye bir şey yok. Yüzde 50'den fazla oy alacaksınız. Sadece Ege'yi, Trakya'yı alarak "İktidar olurum" dersen olmaz. Bütün milletin desteğini alacaksın. Yüzde 50+1 destek alacaksın. Bu değişiklik, birlik getirecek, beraberlik, kardeşlik getirecek. 80 milyon Türkiye olacak. Buna ihtiyacımız var. "Hayır" diyenlere terörist diyormuşuz. Ne haddimize? PKK kendini parçalıyor, "Hayır" diyor. HDP, PKK'nın dümen suyuna girmiş, "Hayır" diyor. FETÖ'cüler bütün güçleriyle hayır çıksın diye uğraşıyorlar. Avrupa'da Türkçe gazeteler çıkarıyorlar, "Erdoğan'a ölüm" yazıyorlar. Türk milletine karışmak ne haddinize? Biz Avrupa'da seçimi şu kazanmasın diye propoganda mı yapıyoruz? Türkiye, terörle iç sorunlarla enerjisini tüketsin, biz de istediğimizi yaptıralım" diyorlar. Bitti o işler. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz, tedirgin oluyorlar. Hızlı tren getiriyoruz, "Ne oluyor bu Türkler'e" diyorlar. Ne yaparsanız yapın, Avrupa'daki vatandaşlarımız vatanını sever. Cevabını da 16 Nisan'da öyle bir verecek ki bir daha konuşacak haliniz kalmayacak. 16 Nisan'da hainlerin oyununu bozacaksınız.

"CHP KONUŞMAKTA UZMANLAŞTI"

Sicil affını 16 Nisan'dan sonra yapacağız CHP'ye. Bu iyi halini biraz daha izleyelim. Milletimizin iyiliğine olmayan hiçbir işin içinde olmayız. Biz sizler sayesinde buradayız. Sizin desteğiniz olmasaydı biz bu işleri nasıl yapacaktık? Otobüsçüleri, kamyoncuları konuşturuyorlar. Samsa'yı anlatıyor, Elmadağ rampalarını, Bolu Tüneli'ni, İstiklal Tüneli'ni anlatıyor. Yarı yarıya inmiş yolculuk süresi. 10 saatte gidilen yer 5 saate inmiş. İstanbul- İzmir arası otoyol yapıyoruz. 2018'de Bursa -İstanbul 2 saat 50 dakika olacak. Zamanın ne olduğunu siz bilirsiniz. Zaman paradan kıymetli. Bu CHP için zaman önemli değil. Sadece konuşuyorlar. Yıllardır konuştukları için uzmanlaştılar. Biz o kadar uzman değiliz, biz laf üstüne laf değiş taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. 80 senede 50 km tünel yaptılar. AK Parti iktidarı 350 km tünel bitirdi. 600 km tünel de devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını uç uca dizsen bizim 350 km'lik tüneli geçer."