Başbakan Yıldırım: "Terör sorununu ortadan kaldıracağız"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu kaanat önderlerine hitap eden Başbakan Yıldırım, "Hepimizin sorunu terör örgütüdür. İşte bu sorunu aramızdan çıkarıp atacağız. Bundan bütün vatandaşlarımız emin olabilir" dedi.

Başbakan Yıldırım: "Terör sorununu ortadan kaldıracağız"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Yıldırım Doğu ve Güneydoğu Anadolu kaanat önderlerine hitap etti. Yıldırım terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek "Terörün 't'si kalmayıncaya kadar, bu topraklarda vatandaşlarımızın her biri, yurdun her köşesine rahatça seyahat edebilecek, iş kurabilecek, yaşayabilecek, eğitimini yapabilecek" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Çok daha güçlü bir Türkiye'nin kapılarını hep birlikte aralayacağız.

İnsani merkeze alan bir yönetim şekliyle, ülkemizin ve insanımızın hizmetinde olduk. Risk aldık ve sıkıntılarla karşılaştık ancak tüm sıkıntılara rağmen, değişime direnen bütün engelleri kaldıra kaldıra bugünlere geldik.

Vatandaşlarımızın mutluluğundan başka hiçbir davamız yok.

67 yılda milli iradenin kesintiye uğraması için birçok müdahalede bulundular.

Demokrasi yolunda birçok sessiz devrim yaptık. Devletle vatandaş arasındaki ihtilafların çözümü için çok ciddi inisiyatifler aldık. Bütün bunlara rağmen, 15 Temmuz ihanetine maruz kaldık ve tam demokrasiye ulaşmak için yeni adımlar atma ihtiyacını gördük. 15 Temmuz, Türkiye'de gelecek açısından bir dönüm noktasıdır.

15 Temmuz, bir anlamda ikinci Kurtuluş Savaşı'dır ve bu savaştan, bu mücadeleden millet yüzünün akıyla çıkmıştır. Dünya demokrasilerinde görülmemiş bir iş olmuştur. Millet o gün, o gece Başkomutanının, Cumhurbaşkanının, Hükümetinin çağrısına tereddütsüz cevap vermiş ve meydanları doldurarak, tanklara, uçaklara, bombalara karşı göğsünü siper etmiş, ezanları dindirmemiş, bayrağı indirmemiştir.

Bölge insanının, hatta Kürtlerin, Türklerin, hepimizin sorunu terör örgütüdür. İşte bu sorunu aramızdan çıkarıp atacağız. Bundan bütün vatandaşlarımız emin olabilir. Terörün 't'si kalmayıncaya kadar, bu topraklarda vatandaşlarımızın her biri, yurdun her köşesine rahatça seyahat edebilecek, iş kurabilecek, yaşayabilecek, eğitimini yapabilecek. Bundan emin oluncaya kadar, bu alçak eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek. Bu yola baş koyduk. Bu milletin arasını açmaya, kardeşi kardeşe hasım yapmaya, bunlara asla müsaade etmeyeceğiz."