Başbakan Yıldırım'dan balkon konuşması

Başbakan Binali Yıldırım'dan AK Parti Genel Merkezi'nde açıklama...

Başbakan Yıldırım'dan balkon konuşması
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bilmeyen öğrensin duymayan duysun kardeşiz, tek vücut tek bir milletiz. Hainler, aklına koysun. Kardeşiz. Tek vücut, tek bir milletiz. Aziz vatandaşlarım cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini öngören halk oylaması gayri resmi sonuçlara evetle neticelenmiştir.

Cenab-ı Mevlam hayırlı uğurlu eylesin. Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.

Halk oylamasının güvenliğini sağlayan bütün güvenlik teşkilatımıza ve bütün kamu görevlilerine milletim adına teşekkür ediyorum. Sandık görevlilerine teşekkür ediyorum.


Kazanan Türkiye

Bugün ilk kez bu halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 269 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'lilere teşekkür ediyorum.

Kaldığımız yerden yola devam ediyoruz. Farklı düşünce ve çözüm önerilerimiz olacak. Birlik ve beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasinin güzelliği de budur. Meydanlarda farklı şeyler söyledik farklı şeyler anlattık. Ama son sözü millet söyledi ve noktayı koydu. Halkın iradesi nasıl tecelli ederse başımızın tacıdır dedik. Halkımız cumhurbaşkanlığı sistemine olur vermiştir. Bu millet artık harici müdahaleye boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Bu sonuç Türkiye'ye düşmanlık yapanlara en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birinci derece eşit vatandaşlarıyız.

Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur kazanan Türkiye'dir. Artık bir olma zamanıdır.


2019 seçimlerine hazırlık

Bu süre içerisinde Türkiye'ye müdahil olmak isteyenler, Türkiye'nin ayağına basmak isteyenler bugün bir mahcubiyeti yaşamışlardır. Onların dediği değil, Türkiye'nin dediği oldu, milletin dediği oldu.

2019 seçimlerine kadar gerekli hazırlıkları yapıp çalışarak yeni yönetim sistemini yapılacak ilk genel seçimde hayata geçireceğiz. Bugün demokrasi kazandı, bugün millet kazandı. Bugün hukuk devleti kazandı, bugün 83 milyon vatandaşımız kazandı. Bu sistem değişikliğiyle beraber birliğimizi beraberliğimizi daha çok güçlendireceğiz, ekonomimizi daha da büyüteceğiz. İç ve dış düşmanlarla mücadelemiz daha da şiddetlenecek...
"