Başbakan Yıldırım'dan 'Kurban Bayramı tatili' açıklaması!

Başbakan Yıldırım'dan Kurban Bayramı tatili müjdesi geldi. Yıldırım, "Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız" dedi.

Başbakan Yıldırım'dan 'Kurban Bayramı tatili' açıklaması!
Hürriyet'te yer alan habere göre Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu.

İşte Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

"Mübarek Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Grup başkanvekilimiz size Kurban bayramı müjdesini de verdi.

Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Az önce kız kardeşimizin yakamıza taktığı çiçeğin anlamını herkes bilmeyebilir. 11 Temmuz Srebrenista katliamının 21. yıl dönümü.

Yakamızdaki çiçekler bu katliamı tüm dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek katliam kadar Bosna'nın unutulmaz bilge kralı Aliya İzzetbegoviç'i de hatırlatıyor bizlere.

Ne demişti kendisi 'Katliamı unutturmayın, çünkü unutulan katliamlar tekrarlanır' Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8372 şehidin verildiği bu soykırım, unutulmayacak, unutturmayacağız.

Bosna Savaşı sırasında Srebrenista çevresini korumak için görevlendirilen BM yetkilileri bu katliama seyirci kalarak bir insanlık ayıbına imza attılar.

İSRAİL VE RUSYA İLE ANLAŞMA

Göreve gelirken dostları artıracağız düşmanları azaltacağız dedik. Bunu eleştirenler oldu.

Kısa süre sonra İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük.

Şimdi İsrail ile anlaşmaya dudak bükenler oluyor.

Açıkça milletime şunu söylüyorum. Biz eğer Gazze’de Filistin’de perişanlık içinde dünyaya kapalı yaşayan kardeşlerimize bir faydamız olacaksa elbette ki mutabakata varız.

Gazze’ye ambargonun gevşetilmesi şartımızdı. Direndiler ama sonunda bu şart gerçekleşti.

Bayramdan önce yüklenen 11 bin ton insani yardım Gazze’deki kardeşlerimize götürüldü. İşte mutabakatın faydası bu.

Filistin davasını savunmak orada burada süslü laflar yapmakla olmaz. İcraatla olur. TOKİ konut yapıyor, TİKA hastane yapıyor. TOBB organize sanayi bölgesi kuruyor.

“İSRAİL MUTABAKATI BU HAFTA MECLİSE GELECEK”

Bu mutabakat bu hafta içinde meclise gelecek ve uluslararası ikili anlaşma olarak meclis onayına sunulacak.

Bundan sonra kavgalarla değil gerilimlerle değil dostluklarla bölgeyi geliştirmenin çabası içinde olacağız.

Bu anlayış sadece İsrail ile kalmayacak bölge ülkeleriyle dostluklarımızı kalıcı olarak geliştirme için çalışacağız.

Ama bu şu demek değil. Biz oradaki haklarımızdan vazgeçecek değiliz. Terörle mücadele konusunda hassasiyetlerimizi koruyarak çalışmalarımız devam ettireceğiz.

KURBAN BAYRAMI MÜJDESİ

Kurban bayramında da bayramın evveli bayramla birleşiyor ve böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız.

Meclis üzerine düşen görevi yapar milletin beklediği bu müjdeli haberlerin gereğini yaparsa güzel bir bayramı geçirmenin gereği de yerine gelmiş olur.


"ACİL SERVİSE KIZ BAKMAYA GİDİYORLARMIŞ"

Sağlık alanında yapılan yatırımlara ilişkin bazı rakamları paylaşan Yıldırım, 2003-2015 yılları arasında 810 yeni hastane ve ek binanın yapıldığına değindi.

Yıldırım, bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisinin hizmete alınarak, vatandaşın hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Yıldırım, "Şimdi sağlıkta yeni bir değişimi yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri kuruyoruz. Bu hastaneler, içinde hastaneler olan şehirler gibi. Oteliyle değişik branşındaki hastaneleriyle adeta bir kasabayı andırıyor" dedi.

Bu amaçla şu anda 16 büyük şehir hastanesi inşaatının çalışmalarına devam edildiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, toplamda 30 ili kapsayacak çalışmalar tamamlandığında, 35 bin civarında yeni yatak kapasitesi sağlanacağını bildirdi. Yıldırım, "Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri bu yıl içinde tamamlanacak, hizmete alınacaktır. Acil sağlık hizmetleri, ambulans hizmetleri için ücret istenen, acil servislerden hastaların geri gönderildiği günler artık mevcut değil, geride kaldı" diye konuştu.

Yıldırım, dün bir arkadaşının kendisine söylediği bir bilgiyi ise şöyle aktardı:

"Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Tedavi olmaya değil, kız bakmaya gidiyorlarmış. Birisi söyledi şaşırdım. Yani evlendirmek için oğlunu, kızını artık gidip o kadar hastaneler şirin hale geldi ki gidip orada dostluklar kuruluyor, yuvalar kurulmak için ziyaretler yapılıyor. Demek ki acil servis sadece tedavi etmiyor, mutluluk ve yuva kurmak için de bir hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu."

"İÇ TÜZÜĞÜN YAPILMASI KONUSUNDA PARTİLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Meclis çalışmaları üzerinden muhalefet partilerine çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, İç Tüzüğün değiştirilmesi konusunda da muhalefet partilerinden destek beklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: "Meclis'te işler istediğimiz hızda gitmiyor. Muhalefet partilerinin gayet tabi muhalefet yapmak gibi bir görevi var. Buna asla ve asla söyleyecek bir şeyimiz yok. Ancak istiyoruz ki Meclis'imiz daha verimli çalışsın. Zamanı daha etkin kullanalım. İç Tüzük'le ilgili artık bir şey yapmanın zamanı geldi ve geçti. Çünkü maalesef bu konuda kötü alışkanlıklar, İç Tüzüğün getirdiği imkanları amacı dışında kullanma aldı başını gitti. AK Parti grubu olarak bu hafta diğer siyasi parti gruplarına da İç Tüzük konusunda birlikte hareket etme ve İç Tüzüğün daha etkin bir hale getirilerek Meclis'in daha hızlı çalışmasını sağlayacak yeni bir İç Tüzüğün yapılması konusunda diğer partilerin katılımını ve desteğini bekliyoruz. Dostluk elimizi muhalefet partilerine de uzatıyoruz. Dostluğu muhalefetle de geliştirmeyi hedefliyoruz. Buradan bir çağrım var. Muhalefetinizi seçim öncesinde sahada istediğiniz kadar yapın. Ama seçimden sonra artık bırakın muhalefeti ülkemiz için ne yapabiliriz, buna kafa yoralım"

"CHP NİYE 'HAYIR' OYU VERDİ, ONUN CEVABINI VERSİN"

Varşova'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği 3 mesaja dikkat çeken Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye meselesinin çözümsüz kalması sadece Türkiye ve bölge için değil; dünya barışı için en büyük tehdittir. Suriye krizi başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerinin eylemi için zemin oluşturmaktadır. Ana muhalefet partisi bizi DEAŞ'le ilgili soru yağmuruna tutuyor aklı sıra. Ben tek bir cevap veriyorum. 2013'te DEAŞ'a ve PKK'ya karşı Meclis'te karar alınırken, CHP niye 'hayır' oyu verdi? Onun cevabını versin önce. Kimin DEAŞ'a, PKK'ya müzahir olduğu Meclis'te yapılan oylamanın sonucunda belli. Onun cevabını versin de sonra bize terör örgütüyle ilgili suçlamalarda bulunsun. Her şey kayıtlarda"

"50 BİN 153 ŞÜPHELİYİ BÜTÜN DÜNYA ÜLKELERİNE BİLDİRDİK"


IŞİD'le mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, "Dünyanın DEAŞ örgütünden haberi yokken 2011 yılında Türkiye, El-Kaide'den sonra Irak işgalinden sonra dünyanın başının belası yeni bir örgütün doğduğunu bütün dünyaya duyurdu. Duyurmakla da kalmadık, 2013 yılında 50 bin 153 şüpheliyi bütün dünya ülkelerine bildirdik. Bunlarla ilgili seyahatlerde, giriş çıkışlarda dikkat edin; diye. Kaç ülkeye? 144 ülkeye. 3 bin 560 tane şüpheliyi yurt dışına deport ettik, bin 560 kişiyi de mahkemelere sevk ettik" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELEDE NATO ÜYESİ OLARAK DESTEK ALMA HAKKI VAR"

Terörle mücadele üzerinden NATO üyesi ülkelere seslenen Yıldırım, "Senin teröristin kötüdür, benim teröristim iyidir; anlayışı sonunda en büyük belayı sizin başınıza açacak. Bunu artık dünyanın görme zamanı gelmiştir. NATO ülkeleri artık Cumhurbaşkanı'mızın da belirttiği gibi bu bölgelerdeki karışıklıklar, terör olaylarının tırmanmasına karşı çok daha duyarlı hareket etmek mecburiyetindedir. Türkiye'nin beka mücadelesinde, terörle mücadelesinde daha ciddi NATO üyesi olarak destek alma hakkı vardır. NATO, eğer bu sorumluluğunu bugün yerine getiremezse ileride Avrupa'yı çok daha büyük sorunların beklemekte olduğunu anlaması gerekir" ifadelerini kullandı.

"DEAŞ OTORİTE BOŞLUĞUNDAN ÇIKMIŞ, ÇAPULCULARIN BİR ARAYA GELDİĞİ YAPI"

IŞİD'in kurulmuş bir devlet olmadığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Felaketin boyutlarını bütün insanlık, bütün ülkeler artık görmelidir. Şam'ın güvenliği Paris'in, Londra'nın güvenliği İstanbul'un güvenliğidir. Bağdat'ın güvenliği New York'un güvenliği kadar önemlidir. Bağdat eğer işgal edilmeseydi, bugün günah çıkartıyorlar 'Biz bunu yanlış yaptık', bunun faydası var mı? Bir ulus yok olduktan sonra şimdi eski İngiltere Başbakanı günah çıkartıyor. Irak'ın işgal acısını yaşamasaydı insanlık, bugün DEAŞ diye bir örgüt olmayacaktı. DEAŞ kurulmuş bir devlet değil, DEAŞ otorite boşluğundan çıkmış dini, inancı, kutsalı olmayan çapulcuların bir araya geldiği bir yapı. İnsanlığın baş belası bir yapı. Peki DEAŞ'la mücadele edelim, güzel. Ellerindeki en modern silahlar nereden geldi? DEAŞ fabrika mı kurdu Irak çöllerinde? Bir yandan silahları sizden alacak, orada masum insanları katledecek bir yandan da bu örgüte karşı mücadele yapacağız" diye konuştu.

"BİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE BİR BAŞKA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALT EDEMEZSİNİZ"

Batı ülkelerine terör örgütlerine yönelik tutumları üzerinden seslenen Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı şeyi Kuzey Irak'ta, Kuzey Suriye'de maalesef PKK'ya yapıyorlar. PYD terör örgütü değilmiş. Neymiş efendim? DEAŞ'a karşı koalisyon güçleriyle mücadele ediyormuş. Ne zamandan beri bir terör örgütünü yok etmek için bir başka terör örgütü yardım etmeye başladı? Bu yanlış anlayıştan, bu sakat görüşten dostlarımızın bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz. Bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü alt edemezsiniz. Etseniz de o terör örgütü bu sefer sizin başınıza bela olur"