Başbakan'dan önemli açıklamalar..

"Türkiye'nin en büyük arıtma tesisini İstanbul'a kazandırdık. AK Parti çevrecilik konusunda attığı adımlarla ilkleri başarıyor.."

Başbakan'dan önemli açıklamalar..

İŞTE BAŞBAKAN’IN KONUŞMASI:

Türkiye’nin en büyük arıtma tesisini İstanbul’a kazandırdık. AK Parti çevrecilik konusunda attığı adımlarla ilkleri başarıyor.

Kazakistan ile aramızdaki ilişkileri çok daha ileriye taşıyacak adımları atacağız. Türkiye olarak çok yönlü ve çok boyutlu, aktif dış politika izliyoruz. Tezlerimizi her yerde anlatıyoruz.

Nükleer enerjiden barışçı amaçlı yararlanmak isteyen İranlı kardeşlerimizi destekledik. Gelişmeleri at gözlüğü ile izleyenlerin dış politika vizyonumuzu takdir etmesini beklemeiyoruz. Türkiye, bölgesine ve dünyaya daha geniş bir ufukla bakıyor. Sığ derede yüzmekte zorlananlar engin denizlere açılmaya cesaret edemezler.

Türkiye gölgesinden korkanların değil , yedi düvele meydan okuyanların omuzlarında yükselmiştir. AK Parti insanımızın menfaatini büyük bir hassasiyetle gözetir. Aynı zamanda egemenlik haklarımızı her şeyin üzerinde tutar. Muhalefet esef verici tavırlar sergiledi. Türkiye’ye komşu bir ülkeden silah doğrultuluyor, ana muhalefet partisi saldırganın ağzıyla konuşuyor, onun avukatlığını üstleniyor. CHP, Esad’in hakkına, hukukuna arka çıkıyor.

Artık sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu, senin kanın canın müsade edebilir ama bizim kanımız canımız buna müsade etmez. Buralara yönelik saldırılar tezkere için yeterli gerekçe oluşturmuyor mu? Bu tezkereyle dünyaya savaş açılabilirmiş. Açılır, açılmaz, onu zamanı gelince konuşuruz.

Esad’ın canı cehennemeymiş, bunlar sokak ağzı. Amerika’ya meydan okuyabilir musun? Siz ABD’nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız.Size hangi komplo teorisyenleri akıl hocalığı yapıyor? Siz hiç mi İstiklal Marşı okumuyorsunuz? Biz Milli Marşımızdan aldığımız ilhamla hareket ediyoruz. Siz destek verin ya da vermeyin, Türkiye topraklarına yönelecek her türlü tehdit karşısında bizi bulacaktır.

Esad yönetimine bağlı askerler bizim topraklarımıza top mermisi atıyor. Biz buna misliyle karşılık veriyoruz. Artık karşılıksız bırakmak yok.Bütün ihtimalleri göre hazırlığımızı yapıyoruz. Caydırıcılık özelliğinizi yitirirseniz devletinizin haklarını koruyamazsınız. Diplomasinin bütün araçlarını kullanarak haklarımızı koruyoruz. Diplomasinin bittiği yerde diğer araçları kullanmak büyük devlet olmanın gereğidir.

Suriye verdiğimiz notalara rağmen sınır ihlali yapınca fiili karşılık vermemiz kaçınılmaz olmaktadır. Kararlılığımızı ortaya koyacağız. Böyle büyük bir devleti CHP’nin kaprsilerine mahkum edemeyiz. Bu hadisede CHP bir kez daha BDP’nin kuyruğuna takılmıştır. Esad aşkının CHP’nin gözünü kör etmesini anlamak mümkün değil.

Bu milli meselede ortaya koyduğu ilkeli tutum için MHP ve genel başkanına teşekkür ediyorum.

Attığımız fiili adımı dünyadaki devletler destekliyor ama ana muhalefet partisi karşı duruyor. Suriye konusunda ekonomik ve siyasi hesaplarla hareket etmiyoruz. 910 kilometre sınırınız olan bir ülkedeki gelişmeler isteseniz de istemeseniz de sizi etkiler. On binlerce insan Türkiye’ye sığınıyor, şu anda rakam 100 bini buldu.

Türkiye gerekirse sıkıntı çeker ama kendisine sığınanlara sırtını dönemez. Türkiye, bu meseleye insani hassasiyetle yaklaşmıştır. Bizim için Suriye dünyadaki her hangi bir ülke değil. Onların hepsi bizim kardeşimiz.

Batı devletlerinin politikaları farklı saiklerle oluşabilir. Ama biz politikamızı onların saiklerine göre belirlemedik. Sınırın bu yanındaki vatandaşlarımız huzur içinde diye Halep’teki kardeşlerimizin katledilmesine göz mü yumacağız? Biz tarihi, milli ve insani sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Hatay ile Lazkiye’nin farkı yok.

Baba Esad Humus’ta 30 bin kişiyi katletti. Oğul Esad onun rekorunu kırma peşinde.

Asla kimsenin toprağında gözümüz yok. Suriye halkı canımız ciğerimizdir. Bizim Suriye yönetimiyle sorunumuz vardır. Bizim anlayışımızda zulmü alkışlamak, zalimi sevmek asla olamaz. Türk diplomasisinin belirlenmesinde mezhep konusu söz konusu olmaz. Arap Baharı’nın devirdiği diktatörlerin çoğunluğu Sünniydi. Amerika’ya rağmen biz İran’ın yanında yer aldık. Biz tükürdüğümüzü yalayamayız dedik. Nükleer enerji konusunda Brezilya ile dik durduk. Sen AK Parti iktidarını ne zannediyorsun?

Bizim Suriye politikamızı eleştirenler, oradaki kardeşlerimize sırtımızı dönmek kazandırır mı, kazandırmaz mı? Biz Esad’la bugün kol kolaymışız. Bizdün de Suriye halkıyla kol kolaydık, bugün de onu niye söylemiyorsunuz? Esad bitniştir. Esad şu anda koltuk değnekleriyle ayakta durmaktadır, o değneklerin markasını da biliyorsunuz.

Bölücü terör örgütü yine hüsrana uğradı. Elinde silah olan, can alan hiç kimseye en küçük müsamahamız yoktur. Terörü mazur göstermek isteyen hiçbir anlayışa müsamaha göstermedik. Evlatlarımızı katleden ve bu yolda mücadele ederken ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Birilerini memnun etmek için bazı sözleri edemeyiz. Siyaseti bırakın siyasetçiler yapsın. Bu mücadele bütün ölenlerimiz ağlama sebebimizdir. İnkar politikalarını ortadan kaldırdık. Kürt ifadesini ağzımıza alan ilk iktidar biz olduk. Anaların gözyaşı dinsin diyoruz, anaların gözyaşına başka gözyaşı eklemey gerek yoktur. Ölüm makinelere karşı devletin kahhar yüzünü göstermekten çekinmedik. Bütün adımları atıyoruz. Erdoğan’dan milliyetçi söyelem yazacaklar, evet, bu milliyetçi söylemse milliyetçiyim.

KCK operasyonları Kürt kardeşlerimizin haklarını farklı yere çekenlere karşı yapılmıştır. Belediye başkanları görevlerini yapmıyorlardı, yanlarına yerleştirilen malum elemanların dediklerini yapıyorlardı.

Ana dilde eğitim, yok böyle bir şey. Ülkemizin resmi dili Türkçe’dir. Okullarda Kürtçe’yi seçmeli ders olarak getirdik. Seçmeli Kürtçe dersine müracaat edenlerin sayısı ortada. Avrupa’da bu işe öncelik eden ülkelerde azınlık hukukuna tabii olmamıza rağmen Türkçe anadilde eğitim verilmiyor.