Başbakan vekilleri uyardı: "AB’ye karşı kaba sözlerden kaçının"

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM tatile girmeden önce milletvekilleriyle kahvaltılı toplantıda son kez biraraya gelerek, siyasi gelişmeleri değerlendirdi ve referandum kampanyasında izlenmesi gereken yolla ilgili açılamalarda bulundu.

Başbakan'dan vekillere uyarı: "AB’ye karşı kaba sözlerden kaçının"
Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre TBMM’nin bu hafta çalışmalarına ara vermesinin ardından, referandum kampanyasına hız vermeye hazırlanan AK Parti’de son grup toplantısı genel merkezde yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım, milletvekillerine kampanya boyunca izlenmesi gereken yolla ilgili genel değerlendirmelerde bulunurken, AB ülkeleriyle yaşanan krizle ilgili olarak da partililerin takınması gereken tavır konusunda uyarı yaptı.

Yıldırım özetle şunları söyledi:

AB KRİZİ UYARISI

“AB ülkelerine karşı sert ve kaba söylemlerden kaçınalım. Oradaki vatandaşların haklarını korumak lazım. Mütedil olmak lazım. Bu konuyla ilgili değerlendirme yaparken, ‘bu iş bize yaradı’ gibi açıklamalardan kaçının. Bu yaklaşım doğru değil. Bu sorunları tartışmayın, uzatmayın, işimize bakalım. Sosyal medyadan sorumsuz açıklamalarda buunmayalım. Laf ağızdan çıkmadan sizin, çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz.

KOMUTA MERKEZİ TEK

Kampanya çalışmaları çok önemli. Tek adamlık eleştirisi yöneltenler diyorlar ki. ‘vücudunuzda iki kulak, iki göz, iki dudak, iki el var. Oysa vücdunuzda tek beyin, tek kalp var. Komuta merkezi tektir yani. Kadın ve genç seçmen çok önemli, bunlara ağırlık verelim. 18-25 yaş arasındaki gençlere 18 yaş düzenlemesini iyi anlatalım. Kampanyada oy oranlarımız iyiye doğru gidiyor, rüzgar evete dönüyor. Vatandaşlarla yüzyüze temas kuralım. Yıllarca AK Parti iktidarı olarak şeytan taşlamakla uğraştık, bütün bu zorluklara rağmen bir çok hizmet yaptık.

BOŞ VAATLER YANLIŞ

Kampanya sürecinde, boş vaatlerde bulunamayız. Biz ülkenin sorunlarını biliyoruz. Onunla ilgili çalışmaları da yapıyoruz zaten. Yapamayacağımız vaatlerde bulunmayın. Örneğin, taşeronlarla ilgili söz vermeyin. Taşeron konusu sıkıntılı. ‘Herkese kadro vereceğiz’ demek aldatmak olur. Bu meseleye girmeyin. Vaatlerden dolayı oy verilmez. AK Parti olarak kimse aldatmalık. Negatif cümlelerden kaçının, pozitif olun. Karamsar olmayın. Arazide olun. Çok çalışın her yere gidin. Vatandaşları dinleyin. Hayır diyenleri dışlamayalım. Makul karşılayım. Teşkilatların yaptığı programlara uyun.

FETÖ’NİN NE HALT KARIŞTIRDIĞINI ÇÖZMEK BASİT DEĞİL

FETÖ sürecinde mağdurleri abartmayalım. Sistemde ufak tefek arızalar olabilir. Çok normal ama mağduriyet edebiyatına kapılmayın. Karşımızda çok profesyonel bir örgüt var. Bunların ne haltlar karıştırdığını çözmek basit değil. Bu yüzden bu konuaya takılıp kalmayın.”

HAYIRCILARA TERÖRİST YANLIŞ OLDU


Kahvaltılı toplantının soru-cevap bölümünde, milletvekilleri seçim bölgeleriyle ilgili sorunları dile getirdi. 2B, kayyum belediyeleri, taşeronlar gibi konular dikkat çekti. Bazı milletvekilleri, vatandaşı ikna etmek için vaatlerde bulunmayı önerdi. Bir milletvekili de, “Hayır diyenlerin teröristlerle özdeşleştirilmesi bize puan kaybettirdi, evet verecekler bile hayıra dönüyorlar. Bu söylemi bırakmak lazım” dedi.

KAYYUM ŞİKAYETİNE TEPKİ

Doğu ve Güneydoğu bölgesinden bazı vekiller de kayyum belediyelerine çok fazla inisiyatif verildiğini söyleyince Yıldırım, bu değerlendirmeye tepki göstererek, “Kayyumlar devlet için çalıyor. Vatandaş çok memnun, bölge vatandaşından çok destek alacağımızı düşünüyorum” dedi.