Başbakanlık'tan TÜBİTAK açıklaması

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın böcek soruşturması konusunda kendisine baskı yapıldığı yönündeki sözleri üzerine Başbakanlık’tan açıklama yapıldı.

Başbakanlık'tan TÜBİTAK açıklaması

Açıklamada şöyle denildi:

"TÜBİTAK Eski Genel Başkan Yardımcısı Vekili ve Eski BİLGEM Başkanı Hasan Palaz tarafından yapılan ve bazı basın yayın organlarında da yer alan açıklamada, bu açıklamaya istinaden yapılan haberlerde, bazı kurum ve kişileri hedef alan iddialarda bulunulmuştur.

Gerçeğe tamamen aykırı olan bu iddialar, açıktır ki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın TMK 10. Maddesi ile Görevli Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen bir soruşturmayı etkilemeyi, soruşturmanın ciddiyetini zedelemeyi, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi ve gerçek dışı bir algı oluşturmayı amaçlamaktadır.

Halen devam etmekte olan söz konusu soruşturma tüm gerçekleri açığa çıkaracaktır.

İddialarla ilgili her türlü hukuki hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirterek, ileri sürülen iddiaların gerçek dışı olduğunu tekrar vurgulamakta yarar görüyoruz."


PALAZ NE DEMİŞTİ?

Başbakanlık'ta ele geçirilen ve yasadışı dinlemede kullanıldığı iddia edilen ve böcek olarak nitelenen dinleme cihazlarının Ocak 2012 tarihinde MİT tarafından kendisine gönderildiğini ve bir rapor hazırladığını belirten Palaz, "Raporumu beğenmediler. Değiştirmemi istedikleri şekilde bir rapor hazırlamamı istediler. Kabul etmeyince baskı başladı ve görevden alındım" demişti.

Palaz 5 Şubat tarihinde görevden alınmıştı.

HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ