Başına kurşun isabet eden çocuk öldü!

Adana’da ki gösteriler sırasında annesinin kucağında bulunan 3,5 yaşındaki bir kız çocuğu, başına isabet eden kurşunla ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Başına kurşun isabet eden çocuk öldü!
İHA'da yer alan habere göre olay Mithatpaşa Mahallesi, 58308. Sokak'ta meydana geldi. Dün gece Mithatpaşa Mahallesi'nde PKK yandaşları yol kesip ateş yakarak korsan gösteri yaptı. Polis ise bu gösterilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Bu sırada Mithatpaşa Mahallesi'nde 58308. Sokak'ta oturan Kamile Dora, kızı 3.5 yaşındaki Tevriz Dora ile sokağa çıkıp burada oturmaya başladı. Kız çocuğu sokakta oynadıktan sonra yorulup annesinin kucağına oturdu.

Bir süre sonra nereden geldiği belli olmayan bir kurşun anne kucağındaki kız çocuğunun alnına isabet etti. Kız çocuğu kanlar içinde kalınca anne çığlık atarak yardım istedi. Kız çocuğunu aile kendi imkanlarıyla hastaneye götürdü. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kız çocuğu kurtarılamadı. Çocuğun cenazesi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Adli tıpa gelen kebapçı baba Azim Dora, kızının fotoğrafını göstererek, "Bakın buna, bakın daha 3.5 yaşındaydı" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Kız çocuğunun kuzeni Mehmet Dora ise, "Tevriz annesinin kucağında otururken kurşun geldi kuzenim öldü" diyerek ağladı.

"O DAHA ÇOK KÜÇÜKTÜ"

Bir süre sonra ise adli tıpa anne Kamile Dora geldi. Anne Dora arkadaşlarının yardımıyla ayakta güçlükle durabildi. Kızının kucağında ölümüyle yıkılan anne morgun önüne gelerek, "Annem, Tevriz'im, o çok küçük. Kızım yavrum, o daha çok küçük" diye ağıt yaktı.

Annenin ağıdı morgun önündeki herkesi ağlattı. Otopsinin ardından Tevriz'in cenazesi ailesi tarafından alınıp toprağa verilecek. Polis ise olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Savcılık ise kız çocuğunun kafasına isabet eden mermiden kız çocuğunu kimin öldürdüğünü ortaya çıkarmak için çalışma başlattı. 

Başına kurşun isabet eden çocuk öldü!