Başkent, yeni hükümet sistemi için beklemede

24 Haziran seçimlerinin ardından devletin yeniden yapılanması sürecinde kararnameler beklenirken bürokraside de heyecan sürüyor. Kararnamelerle lağvedilecek ve birleştirilecek kurumların binlerce çalışanının yeni çalışma alanları belirlenecek.

Başkent, yeni hükümet sistemi için beklemede
Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre Ankara kulislerinde bir yandan seçim sonuçlarının analizi yapılırken, diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne göre oluşturulacak yeni devlet yapısındaki atamalar merak ediliyor.

Özellikle Ankara’daki çok sayıda bakanlık, kamu kurumu, ilişkili kurum, üst kurul ve başkanlık olarak adlandırılan devlet yapılanmasında çalışan binlerce memur ve üst düzey bürokrat yeni kurumlarını bekliyor. Başbakanlık gibi kapatılacak kurumlarda çalışanların büyük bölümü Cumhurbaşkanlığı’na geçmek için uğraşıyor. Bu kurumda çalışanların bir bölümü bazı bakanlıklara ve başkanlıklara kaydırılacak.

BİR YILA YAYILACAK

Çalışmaların kademeli sürdürülmesi nedeniyle personele yönelik operasyonların tamamı birden yapılmayacak. Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) önce yapının kurulması sağlanacak. Kurumların birleştirilmesi, lağvedilmesi ve personelin kaydırılması gibi işlemler, bir yıla yayılacak. Özellikle de yerel seçimlerden sonra hızlandırılacak. Bu süreçte özlük hakları, kıdem ve tazminatlarla ilgili hiçbir kayıp olmayacak. Kamu çalışanları, Devlet Personel Başkanlığı’nca bir havuzda toplanacak ve ihtiyaca göre yeni devlet yapısında görevlendirilip farklı kurumlara dağıtılabilecek.

HABERİN TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ!..