Başkentte sıra dışı cuma hutbesi

Çankaya Köşkü’nün karşısındaki Hasan Tanık Camii imamı Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, 5 yıldır cuma hutbelerini hem Türkçe hem İngilizce okuyor. Yabancı diplomat ve çalışanların talebi üzerine hayata geçirilen uygulamada önce Türkçe okunan hutbe ardından İngilizce özetleniyor.

Başkentte sıra dışı cuma hutbesi
Milliyet Gazetesi'nden Seyfettin Ersöz'ün haberine göre uygulamanın baş mimarı Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, detayları Milliyet’le paylaştı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri, Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesi Koç, projenin çıkış sürecini şu sözlerle anlattı:

“Rahmetli babam, sürekli ‘Halk için bir şey yapmıyorsun’ serzenişinde bulunurdu. Ben de o zaman ki Çankaya Müftümüz Hamdi Gevher’e gittim. O da, ‘Hasan Tanık isminde bir camimiz var. Orada yüzde 20 Türkçe bilmeyen cemaat var. Büyükelçiliklerden geliyorlar. Onlara, Türkçe, Arapça, İngilizce hutbe verebilir misin?’ dedi. Tamam deyip göreve başladık.”

Cemaatteki yabancı sayısında artış olduğunu söyleyen Koç, “Onlar çok memnun. Hatta giden bazı büyükelçilerle dostluklar da kurduk. İslami ilimlerde hutbede esas olan şey anlaşılmasıdır. Yabancı çalışanlar da anlamak istiyorlar ve gayet olumlu karşılıyorlar. Camiden mutlu ayrılıyor” diye konuştu.

Koç, 'Neden İngilizce hutbe okuyorsun’ diye soran insanlarımız oluyor. Onlara da anlatıyoruz. İkna oluyorlar” dedi.

Başkentte sıra dışı cuma hutbesi