Bayram Ege'ye bereketiyle geldi!..

Oteller 5 günlük tatil boyunca yüzde 90 dolarken Muğla’nın Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ile Aydın’ın Kuşadası ve Didim gibi sahilleri bayram süresince turist akınına uğrayacak.

Bayram Ege'ye bereketiyle geldi!..
Yeni Asır'dan Adem Ülker'in haberine göre Ege'nin turizm merkezlerine bayram bereketi geldi. Bin 200 metre kıyısıyla Türkiye'nin en uzun sahiline sahip Muğla'nın özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ile Aydın'ın Kuşadası ve Didim gibi sahilleri bayram süresince tıklım tıklım dolacak. Otellerin 5 günlük Kurban Bayramı süresince yüzde 90 civarında dolduğu kaydedildi. Turizm temsilcileri, özellikle 5 yıldızlı otellerde rezervasyonsuz yer bulmanın zor olduğunu açıkladı.

Otellerin tamamı doldu

Marmaris'te bayram dolayısıyla tüm otellerin dolduğunu ve rezervasyon yaptırmayanların yer bulmasının zor olduğunu belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Marmaris'te 60 bin yatak kapasitesi var, 4 ve 5 yıldızlı otellerin tamamı dolu. Bu yoğunluğun Ekim sonuna kadar süreceğini düşünüyoruz" dedi.

'Bütün tedbirleri aldık'

Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, tatilcilere en iyi hizmeti vermek için bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Kocadon, "Otellerimiz, turistik tesislerimiz yüzde 90 oranında dolu. Ayrıca yabancı turistlerin de Ekim sonuna kadar rezervasyonları var. Bodrum Belediyesi olarak bayram öncesi bütün tedbirlerimizi aldık. Yerli ve yabancı misafirlerimizin Bodrum'a çok büyük bir ilgisi var. Bayramda Bodrum'a gelen misafirlerimizin gönül rahatlığı ile tatillerini yapabilmesi için Bodrum Belediyesi'nin tüm ekipleri bayram tatili boyunca çalışacak. Siz rahat edin, biz çalışıyoruz" diye konuştu.

Yerli turistin Ramazan ve Kurban bayramlarında Muğla'yı tercih ettiğini hatırlatan İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik de, özellikle Bodrum, Fethiye, Marmaris'teki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını açıkladı.