Bayram yolculukları başlamadan bitti!..

Ankara'da, Kurban Bayramı sebebiyle memleketlerine gitmek isteyen köylülerin içinde bulunduğu minibüse, seyir halindeki bir otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle minibüste bulunan yolcular yola savruldu. Kazada 2 ağır, 11 kişi yaralandı.

Bayram yolculukları başlamadan bitti!..
CİHAN'da yer alan habere göre kaza, Altındağ Celal Esat Arseven Caddesi üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. İddialara göre, Celal Esat Arseven Caddesi üzerindeki belediye bloklarında oturan çoğu akraba köylüler, Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Hacıilyas köyüne gitmek için 66 M 2636 plakalı minibüse bindi. Sürücü Halil Çekiç'in yolcuları yerleştirdikten sonra oğlu ile dışarıda beklediği sırada, aşırı süratli olduğu öne sürülen Alper Altunay'ın kullandığı 06 EY 604 plakalı otomobil, minibüse büyük bir hızla arkadan çarptı.

Savrulan minibüsün çarptığı Halil Çekiç yere düşerek ağır yaralandı. Savrulan minibüs yol kenarındaki aydınlatma direğine çarparak dururken, içindeki yolcular da yola saçıldı. Hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Alper Altunay ise aracın içinde sıkıştı.

Kazadan yaklaşık 15-20 saniye sonra, Siteler'de bir bıçaklama olayına doğru aynı caddeden giden 112 Hızır Acil ambulansı, olayın üstüne geldi. Kaza yerinde çok sayıda yaralının bulunduğunu gören sağlık ekibi, komuta merkezini anons ederek olay yerine çok sayıda ambulans istedi. Aynı anda da itfaiye ekibinden yardım istendi.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi, otomobilinin içindeki sıkışmış haldeki Alper Altunay'ı dışarı çıkarttı. Sedyeyle ambulansa konulan ağır yaralı sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazada hafif yaralanan bir anne ambulansa konulurken, küçük kızını da sağlık görevlisi kucağında annesinin yanına getirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulanslar, ilk müdahaleleri yaptığı yaralıları çevredeki hastanelere götürdü.

Diğer yaralıların isimleri şöyle: Döndü Koca, Müjdat Koca, Eren Koca, Zübeyde Çekiç, Seher Çekiç, Behlül Çekiç, Gazi Çekiç, Nurullah Çekiç ve Davut Çekiç.

Kaza sırasında minibüste bulunanlar, kazayı şu şekilde anlattı: "Biz yolcu bindiriyorduk. Araç sahibi ile oğlu kaldırımda bekliyorlardı. Araç park halindeyken, arkadan fren sesiyle bir anda ne olduğunu bilemedik. Biz minibüsün içindeydik. Araba bize çarpınca minibüsü savurdu. Minibüste şoför ile oğlunu savurdu. Bu direk bizi kurtardı. Arabanın içindekiler birbirlerinin üstüne yola düştüler. Çok kötüydü." Polis, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.