Bebeğin ateşi nasıl düşürülür?

Mevsim geçişlerinde ve kış aylarında çocuklarda ve bebeklerde ateşli hastalıklarda artış yaşandığı biliniyor. Uzmanlar ateş yükselmesinden korkmak yerine, ateşin sebebinin ve tedavisinin bilinmesi gerektiğini söylüyor.

Bebeğin ateşi nasıl düşürülür?
Yeni Şafak'ın haberine göre ilaç tedavisi ve evde alınacak önlemler ile ateşin kontrol altına alınabileceğini belirten uzmanlar, 3 aylıktan küçük bebeklerin muhakkak doktora götürülmesini öneriyor.

Yüksek ateş anne babaların en tedirgin eden hastalık belirtilerinden biri. Genellikle ateş olarak kabul edilen derece 38 derecenin üzerindeki değerler, tehlikeli olabiliyor. Uzmanlar çocuklarda ve bebeklerde ateşi kontrol altında tutmanın önemine değiniyor.

3 aylıktan küçük bebeklerdeki ateşe dikkat!

Eğer çocuğunuz üç aydan daha küçükse hemen doktorunuza başvurmanız gerekir. Ancak, bu arada bebeğin üzerini açarak bekleyin ve 15 dakika sonra tekrar ateşini kontrol edin. Eğer çocuğunuz üç aydan büyükse aşağıda yöntemleri uygulayabilirsiniz.

- Oda ısısını 22-24 derece arasında tutmak, ateşli çocuğun üzerindeki giysileri çıkarmak ve üzerini örtmemek gerekir.

- Ateş, solunum sayısını arttırarak sıvı kaybı oluşturur. Bu nedenle ateşli çocuklara bol miktarda sıvı (su, meyve suyu, ayran, çorba gibi) verilmelidir. Soğuk su ile banyo yaptırıldığında etraf damarlarda kasılma meydana geleceğinden ateşin düşmesi mümkün olmayacak, hatta daha da artacaktır.

- Ateş düşürücü ilaç kullanımının önerildiği ateş sınırı 39-39,5 derece olmalıdır. Bunun için doktorunuzun önerdiği ilaçları, kilo başına hesaplanarak bulunan dozlarda vermemiz gerekmektedir.

Bebeklerde ateşe dikkat!

Yeni doğan dönemdeki bebeklerde enfeksiyonla savaşma yeteneği kısıtlı olduğundan ciddi enfeksiyonlar gelişebilir. Bebeğinizin ateşi 38ºC’nin üzerine çıkarsa, doktoru acilen arayın. Doktora danışmadan ilaç vermeyin. Ateş yükselirse ve kontrol altına alınamıyorsa bebeğinizi teşekküllü bir hastanenin acil bölümüne götürebilirsiniz.