Bebek isteyenlere tere

Salatalara lezzet katan su teresi, bebek isteyen çiftlerin imdadına yetişiyor. Cinsel gücü arttırıyor, erkeklerde sperm kalitesini yükseltiyor.

Bebek isteyenlere tere
Takvim'de yer alan habere göre turpgiller ailesinden olan su teresi, keskin kokusu, hafif mayhoş ve acımtırak tadı ile bilinir. Yemeklerin yanında veya sadece salata olarak tüketilebilen su teresi, aynı zamanda özütü çıkarılarak şifa kaynağı olarak da kullanılabiliyor. Aşırıya kaçılmadığı sürece, oldukça yararlı bir bitkidir. Mesela sperm sayısını arttırmanın yolu, su teresi tüketmekten geçiyor. Çünkü su teresi stres seviyesini büyük oranda azaltıyor. Ayrıca su teresi zengin bir C ve E vitamini kaynağı.

Sperm sayısının korunmasında bu vitaminler etkili rol oynuyor. Su teresinin; urları (tümör) tedavi edici, zayıflatıcı, karaciğer düzenleyici, kanamaları önleyici, cinsel gücü artırıcı, regl döngüsü düzenleyici ve kardiyovasküler vakaları önleyici etkisi de var. Bunların yanı sıra uzmanların yaptığı son çalışmalar, kanserin önlenmesi üzerinde de olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu. Kış aylarındaki bir diğer faydası ise sürekli tıkanık olan burunları açmasıdır. Su teresi nefes yollarını temizleyerek tıkanıklıkların önüne geçer ve sinüzit gibi rahatsızlıkları önler.

Özellikle nasırlı gibi sert yüzeyleri güzelleştiren bu şifalı bitki, vücuttaki izlerin geçmesinde de etkilidir.