'Bebekte depresyon olur mu?' demeyin!..

Depresyon daha çok yetişkin kişilerde görülüyor gibi olsa da aslında çocukluk ve hatta bebeklik dönemde de görülebiliyor. "Bebekler depresyon girer mi" demeyin.

'Bebekte depresyon olur mu?' demeyin!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre özellikle annede görülen depresyon bebeğe de yansıyor. Hırçınlık, ağlamalar, uyku ve yeme sorunları depresyonda olan bebekte görülen belirtiler arasında yer alıyor.

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç, bebeklerde ve kreşe giden çocuklarda görülen depresyon ve nedenleri hakkında bilgi verdi.

"Bebek kendine bakım veren kişi ile yakın ve bağımlı bir ilişki içindedir. Genellikle bebeğe ilk bakım veren kişi annedir. Bu yakın ilişki bebeğin temel güven duygusunu oluşturur. Dünyayı tanımanın ilk adımıdır. Bu yüzden bu dönemde bebekler annelerin duygusal durumunu hisseder ve durumundan etkilenirler. Annede depresyon olduğunda bebekte de; depresif belirtiler, uyku ve yeme sorunları, hırçınlık, ağlamalar ve bebeğin genel canlılığında azalma gibi belirtiler görülebilir. Bu gibi durumlarda önce annenin tedavi edilmesi gerekir."