Fethiye’de beddualı iskele teslimi

Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde, Fethiye İskelesi’nin kontrolü, ilçe belediyesinden büyükşehir belediyesine devredildi.

'Beddualı' iskele teslimi!
Hürriyet'te yer alan habere göre devir teslim işlemi öncesi iskelede bir grup vatandaşla veda çayı içen Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı, bir daha iskeleye adım atmayacağını belirterek, "Bu iskeleyi alan hayrını görmesin" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan, geçen hafta Fethiye Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Fethiye İskelesi’nin kontrolünün Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi istendi.

Fethiye’de kamu alanlarının paylaşımı konusunda iki belediye arasındaki gerginlik, iskelenin devrine yönelik kararın ardından hat safhaya çıktı. Duruma tepki gösteren Fethiye Belediyesi, iskele girişine, ’İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun’ yazılı afiş astı. Afişte, iskelenin Fethiye Belediyesi’ne ait olduğunu gösteren ve 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes tarafından imzalanan belge de yer aldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, devir teslim işlemleri sırasında ilçe halkını iskelede toplanmaya davet etti.

İskelenin kontrolü, bugün yapılan devir teslim işlemiyle Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Devir işlemi öncesi Başkan Behçet Saatcı, bir grup vatandaşla birlikte iskelede veda çayı içti.

’BİR DAHA İSKELEYE ADIM ATMAM’

Katılımcılara seslenen Başkan Saatcı, bir daha iskeleye ayak basmayacağını belirterek, "Büyükşehir yasası çıktıktan sonra her gün işkenceye uğrayan bir insan gibi bir tarafımızın parçalanmasından, koparılmasından rahatsız oluyoruz. ’Başkan yasa çıkmış, bunların verilmesi gerekiyor. Sen bundan neden rahatsız oluyorsun. Ver işine bak’ diyebilirsiniz. Ancak siz beni, Fethiyelilerin hakkını savunmam için seçtiniz. Yoksa ben de elimi göğsüme birleştirip, koltuğumda oturup, ’Bana ne saygıdeğer Fethiyeliler. Büyükşehir yasası ile ilgili gidin derdinizi iktidar partisine anlatın’ diyebilirdim. Ama hayır, biz mücadele adamıyız. Bu topraklar hiçbir zaman Likyalılardan beri boyun eğmemiş, hep dik durmuş" dedi.

’GÜRÜN’Ü AYAĞINDAN ASACAKLAR MI?’

Seçimle göreve gelmiş kişilerin elini taşın altına sokması gerektiğini belirten Başkan Saatcı, "Bizim kavgamız, değerlerimizin elimizden alınmasındandır. Bu kaotik ortamda, ülkenin beka sorunu olduğu bir dönemde, ortak akılla, hoşgörüyle bir masa üzerinde paylaşarak, bunlar yapılamaz mıydı? Bir tane, defterdarlığa bağlı Sayıştay denetçisinin yazdığı üç beş eleştiriden dolayı, Fethiye’nin ana caddeleri ve Fethiye Şehir İskelesi Büyükşehir tarafından, büyük korku yaratılarak talep edildi. Bizim yerimizde olsalar, herhalde koltuğu bırakıp gidecekler. Bir denetçi rapor tuttuğu için Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Barış Manço Bulvarı, sahili, iskelesi, yat yanaşma yerleri talep edilecekse, zaten bize de gerek yok. Belediyeyi de size teslim edelim, gidelim. Seçilmiş insan görevini yaparken yasaları vatandaşın lehine yorumlayarak, idareyi, gücünü öyle kullanan insandır. O zaman seçilmiş insanın, atanmış insandan ne farkı kalır? Burayı büyükşehir talep etmese, Sayın Osman Gürün’ü ayağından asacaklar mı?" diye konuştu.

SAATCI’DAN OY İTİRAFI

2014 yerel seçimlerinde Osman Gürün’e oy verdiğini itiraf eden Saatcı, "33 ay geçti, 27 ay kaldı. Normal şartlarda olursa, büyük bir ihtimalle 2017’de seçim var. Ama biz bir defa bir araya gelmedik. Fethiye cezalandırılıyor. Benim yüzümden, Osman Gürün’e oy verenlerden özür diliyorum. Benim yüzümden CHP’li olmayıp, benim gibi Büyükşehir’de CHP’ye oy verenlerden özür diliyorum. Diyet istemiyoruz. Özür dilemek moda oldu, benim de özrümü kabul edin" dedi.

BAŞKANDAN BEDDUA

Devir teslim işlemleri sırasında yanlarında olmayan Muğla milletvekillerine tepki gösteren Saatcı, "Ben Bursa milletvekilini de sayarsam, Fethiye’nin 4 tane milletvekili var. Bunlardan birkaç tanesinin burada olmasını isterdim. Oy zamanı değil, bu partisel bir kavga değil, bu Fethiye’nin kavgası. Fethiye’nin değerleri bir yerlere peşkeş çekilirken yanımızda olmayan, başka zamanda yanımızda olmasın. Bu ucube Büyükşehir yasası ve bu yasayı uygulayanlarla ilgili mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Ancak bir bedduam var, ona da ’Amin’ dersiniz herhalde. Bu iskeleyi alan, bu iskelenin hayrını görmesin" dedi.

Fethiye iskelesinin ilçenin yüzü olduğunu söyleyen 12 Adalar Kooperatif Başkanı Güven Altuğ ise, "Çocukluğumuzda yüzmeyi bu iskelede öğrendik. Fethiye’de marka olmuş, Fethiye’nin yüzü. Yüzümüz elimizden alınıyor. Bir insan yüzsüz nereye kadar gidebilir? İskelenin elimizden gitmesi bizim için çok büyük bir kayıp. Hiçbir beklentimiz yok. Büyükşehirin Fethiye’deki iskeleye ihtiyacı var mı? Bu bir güç savaşıysa, ’Filler tepişir, çimenler ezilir’ Biz burada çimeniz. Hatanın neresinden dönerseniz kardır. Tek ricam Fethiye’yi Fethiyelilere bırakın" dedi.