Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayınlandı

Bedelli askerlik başvuru süreci öncesinde bazı detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bedelli askerlik başvuru kılavuzu da asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı.

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayınlandı
İHA'nın haberine göre Bedelli askerlik başvuru kılavuzu http://asal.msb.gov.tr/ internet adresinde yayınlandı.

Bedelli askerlik düzenlemesinin yer aldığı "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvuru kılavuzunu http://asal.msb.gov.tr/ internet adresinden yayınladı.

Başvurular e-devlet adresinden yapılacak. Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994'ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak.

Uygulamadan yararlanacaklar bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL’yi Ziraat Bankası ve Halkbank’a yatıracak. Yurtdışında yaşayıp uygulamadan yararlanacakların temel askerlik eğitimi ise internet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu haktan yararlanan çalışanlar ücretsiz izinli olarak sayılacak.