Bedelli askerlik çıkıyor mu?..

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Kandil ve bedelli açıklaması...

Bedelli askerlik çıkıyor mu?..
Vatan'ın haberine göre Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlara ilişkin, "(Kandil) TSK geçmişte de operasyonlar yaptı, bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

"Kandil'e her an operasyon olabilir. Kuzey Irak'ta operasyonlar uzun süredir sürüyor. Kandil terör yuvası. TSK Kandil'e geniş kapsamlı havadan operasyonlar yaptı. İhtiyaç duyulduğu takdirde yine havadan ve gerekirse karadan operasyon yapılacaktır. Seçim var diye beklemek olmaz. Kandil'e bir operasyon yapabiliriz dediğimiz zaman Kandil'den önce CHP'den ses geliyor. Onların avukatlığını yapmak CHP'ye kalmış. Afrin bölgesine harekatı yaptığımızda da önce karşı çıktılar sonra vatandaşın desteğini görünce geri adım attılar.

Biz bunları Irak hükümetiyle konuşuyoruz, konuşmadan yapmamız mümkün değil. Uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımız var. Irak hükümeti tam kontrol etmiş olsa oraya ayrıca bir harekat yapmamıza gerek kalmaz.

"YA YAPARSINIZ YA YAPARIZ"

Menbiç konusunda çok net bir takvim var. 90 günü tam olarak planlamış bir takvim var. Neler yapılacağı kalem kalem belirtilmiş bir takvim. Her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve mutabakat sağlanmış durumda. ABD'den beklentimiz bu plana uyulması. Sabrımız taştı sınanmak da istemiyoruz. Ya yaparsınız ya yaparız diyoruz. Bu Menbiç'le kalacak bir iş değil. Fırat'ın doğusuda teröristlerden temizlenecek. Önce anlaşmayla buraların temizlenmesini isteyeceğiz. Bu gerçekleşmezse Türkiye'nin hakları vardır bunu yapmakta tereddüt etmeyiz.

"ABD, FETÖ'YÜ KULLANMAYA ÇALIŞIYOR"

ABD ile oturarak çözelim. İki müttefik olarak gereğini yapalım. ABD ve ABD halkı için Usame bin Ladin ne anlam ifade ediyorsa terörist başı Gülen bizim için o anlamı ifade ediyor. Ben Adalet Bakanı ile iki kez görüştüm. Açıkça söylüyorum. ABD FETÖ'yü koruyor ve kullanmaya çalışıyor. Onlara sesleniyorum. Türkiye'ye karşı kullanamazsınız. Onlar kullanışlı malzeme vasfını kaybetti. FBI araştırma başlattı ABD'deki faaliyetlerine ilişkin. Ama biz Türkiye'deki darbe girişimine karşı soruşturma başlatsın istiyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Herkes bunu soruyor. Orada bir sorun olduğu belli. Başbakanımız da bu soruna işaret etti. Bunu yapabilme imkanı mümkün değil. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz. Şu anda bunu yapabilme imkanı yok, ama ortada da sorun olduğu konuşuluyor. Yeni dönemde ne olacağını göreceğiz."