Bedük: 'Kendi deliliğimle mutluyum'

Dans müziğinin çılgın adamı Bedük müzik dünyasındaki 10. yılını ‘On’ ismini verdiği albümle kutluyor.

Bedük: 'Kendi deliliğimle mutluyum'
Geri dönüp baktığında ne görüyorsun 10 yıl içinde?
O kadar çok şey değişti ki hem sektörde, hem benim hayatımda. Dijital müzik tamamen CD’lerin yerini aldı. Artık insanlar çok daha fazla yeni ve farklı müziğe erişebiliyor, dolayısıyla da farklı ve yenilikçi müziğe eğilim arttı. Burada ben devreye giriyorum zaten…
Onun dışında evlendim, iki çocuğum oldu, saçlar daha fazla dökülemez zaten (gülüyor)… Yüzlerce konser, yedi albüm, onlarca ödül, yurtdışında daha önce kazanılmamış başarılar ve özellikle klip sektöründe ilklere imza attık.

10. yıl albümünde neler bekliyor dinleyicilerini?
10 tane mis gibi Türkçe parça. 10 yıl önce çıkardığım kariyerimin ilk parçası ‘Son Sigaram’ın yeni versiyonu olan, bir nevi kendimle düet yaptığım parça da var. Yüksek tempolu parçaların yanında daha içsel şarkılar ve her zamanki bayıldığım funk ağırlıklı bir albüm.

Neden İngilizce değil, Türkçe yaptın şarkıları?
Yıllardır hayalimdi; olursa, ölmez de sağ kalırsam 10. yılımda bunu kutlayacağım bir albüm çıkarmak. İlk albümüm Türkçe’ydi ve bu kutlamanın en güzel yolu tekrar bir Türkçe albüm çıkarmaktı. Başta tabii ki zorlandım.

Bundan sonra Türkçe mi devam edeceksin?
İki dünyayı birbirinden ayırmaya karar verdim. Bir İngilizce şarkı çıkardıysam, birkaç ay sonra da bir Türkçe şarkı çıkaracağım.

İlk albümde Serhat’tın, şimdi Bedük… Biri adın, biri soyadın ama müzikte iki farklı insan...
Serhat daha naif bir arkadaş; Bedük öyle değil. Serhat daha bir söz yazarı-besteci; Bedük daha bir prodüktör. Serhat, pazar sabahı ekmek-süt almaya gider, Bedük cumartesi gecesi dışarı eğlenmeye (gülüyor). Şizofrenik bir durum aslında ama biz aramızda iyi anlaşıyoruz. 

Peki, Serhat, Bedük’ten sıkılıp bir albüm çıkarır mı?
Bedük’ten sıkılmak mümkün mü? Ama Serhat olarak albüm çıkaracağımı düşünmüyorum. Belki başka sanatçılara parça verir ama albüm Serhat’tan geçti. Bedük ikimizi de ele geçirdi.

Bambaşka bir karakter yaratıp bambaşka bir müzik yapmak istediğini okumuştum bir röportajında. 
Evet delirdiğim bir dönemde düşünmüştüm böyle bir şey ama artık daha kaç parçaya bölüneyim? Bunun sonu hastane odalarında biter! Bölünerek çoğalıyorum (gülüyor)…

Sıkılmıyor musun her şeyle ilgilenmekten? Bir ekibe teslim olup yükünü hafifletmek istemez misin?
Kontrol delisiyim. Başka türlü yapamıyorum. Bir yeri bıraksam her yeri dağılacakmış gibi geliyor. Çok isterdim ben de sadece şarkıları söylemeye stüdyoya gideyim. Onun dışında sadece spora gidip davetlerde boy gösterip alışveriş yapayım. Ama maalesef ben öyle bir insan değilim. Kişi olmadığı biri gibi yaşamaya çalışırsa her şey çok daha kötü olur. Kendi deliliğimle, böyle çok mutluyum ben.

SERHAT TEKİN / AKŞAM İNTERNET SİTESİ



Konular Röportaj