Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!...

Müziğin yeri doldurulamayacak dev ismi, efsane assolist Behiye Aksoy; bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!...
Behiye Aksoy’a veda

Ajanslardan alınan bilgiye göre ünlü sanatçı Behiye Aksoy, İstanbul’da son yolcuğuna uğurlandı.

85 yaşında hayata gözlerini yuman Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy için Teşvikiye Camiinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Aksoy’un oğlu Ahmet Aksoy, Sacit Aslan, sanatçı Emel Sayın, Göksel Arsoy, Ayben Erman, Ayşen Gruda, (Ateşböceği) Ercan Bostancıoğlu, Selami Şahin ve Erol Evgin ile bazı yakınları katıldı. Cenazeye katılımın az olması dikkat çekti.

Usta sanatçıyı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Selami Şahin, “Onun yeri dolmaz. Sanatıyla, yorumuyla, sesiyle böyle bir sanatçı gelmez. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Anne acısı yaşayan Ahmet Aksoy ise, “Maalesef Türkiye’nin devlerinden biri daha gitti. Seneler geçiyor, yapacak bir şey yok. Ne onların devri bir daha gelir, ne Türkiye bir daha o güzelliği yaşar. Sanat başkaydı o zaman. Bekleniyordu ama anne kaybetmek çok zor bir şey” diye konuştu.

Sanatçı Erol Evgin de, “Türk sanat musikisinin çok büyük sesiydi. Dev bir sanatçıydı Behiye Aksoy. Aynı sahnelerde çalıştık. Çok bir sanatçıydı ama çok da hanımefendi bir insandı. Behiye Hanım'ın sahne şovları da çok iyiydi. Jestleri, tavrı ve yorumuyla Türk müziğine çok şey kattı. Gençler pek hatırlamayabilir ama onlara Behiye Hanımın kayıtlarını alıp dinlemelerini tavsiye ederim. Billur gibi bir sestir, çok farklı bir yorumdur. Nurlar içinde olsun, Allah rahmet eylesin” dedi.

Aksoy ile ilgili düşüncelerini aktaran Emel Sayın, "İnsan böyle çok önemli sanatçılar için bir şeyler söylemekte hep zorlanıyor. Behiye hanım bir dönemin en iyi, en başarılı ve çok farklı bir assolistiydi. Sahnede özellikle çok farklı ve başarılıydı. Sahnelerde fırtına gibi eserdi, şahaneydi. Nurlar içinde yatsın. Türk Sanat Müziği çok büyük bir sanatçısını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Aksoy’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!...

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!... - Resim : 2

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!... - Resim : 3

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!... - Resim : 4

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!... - Resim : 5

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!... - Resim : 6

Behiye Aksoy son yolculuğuna uğurlandı!... - Resim : 7

Cenazeden görüntüleri haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...