Behiye Aksoy'un cenaze töreni bugün

Pazar günü hayata gözlerini yuman Türk Sanat Müziği'nin yeri doldurulamayacak dev sanatçısı Behiye Aksoy'un cenaze töreni bugün gerçekleştirilecek.

Behiye Aksoy'un cenaze töreni bugün

2001 yılında yakalandığı alzheimer hastalığı nedeniyle uzun bir süredir tedavi gören Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, kaldığı huzur evinde pazar günü hayatını kaybetti.

Dev sanatçı Behiye Aksoy'un cenazesi bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek...

Behiye Aksoy'un vefatının ardından hayranları büyük bir üzüntü yaşarken sosyal medyada sanatçının fotoğrafları ve şarkıları baş sağlığı dilekleriyle birlikte paylaşılmaya devam ediyor.

FOTOĞRAFLARLA BEHİYE AKSOY (FOTO-GALERİ)

BEHİYE AKSOY KİMDİR?

Behiye Aksoy, 19 Eylül 1933'te İstanbul'da doğdu. Annesi ve halasının müziğe aşina olmaları, piyano ve ud çalmalarından ve Müzeyyen Senar ve Münir Nurettin Selçuk'un o devirlerdeki siyah-beyaz filmlerde söylediği film şarkılarından feyiz alıp müziğe olan sevdası kendisiyle birlikte büyüyerek ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Radyosu imtihanına girdi. 200 kişi arasından seçilip 1948 yılında stajyer olarak girdiği radyoda repetitör muavinliğine kadar yükseldi.

BEHİYE AKSOY'DAN ŞARKILAR... (VİDEO)

Maksim Gazinosu tarihinde, Zeki Müren'le yarışan tek kadın rakiptir. Platin rengi saçları, şık kostümleriyle kendisinden sonra yetişen şarkıcılara öncülük etti. Karekteristik hareketleri, sahnedeki büyük dehası daima ayakta alkışlandı. Plakları öyle çok ilgi gördü ki sanatçıya başarılarından ötürü altın plak değil platin taç armağan edilirdi. Müziği bıraktığı 80'li yıllara kadar daima sevilen ve gözde sanatçılardan olmayı başardı.

BEHİYE AKSOY BÜYÜK MAKSİM'İN SAHNESİNDE (VİDEO)

Halil Aksoy ile olan evliliğinden Ahmet Kazım isminde bir oğlu var. Sanatçı ayrıca Berker İnanoğlu ve Fahrettin Aslan'la evlenip ayrılmıştı. 1967 yılında Kederli Günlerim, 1973 yılında Falcı isimli Türk filmlerinde baş rolde oynamıştı.

2001 yılında alzheimer hastalığına yakalanan sanatçı, 2011 yılında birikimlerinin tamamını elinden çıkartarak huzurevinde yaşamayı tercih etmişti. Aksoy, Aralık 2014'te yoğun bakıma alınmıştı.

Behiye Aksoy sevenlerinin kalbinde benzersiz sesiyle yaşamaya devam edecek...

Behiye Aksoy'un görüntülerini haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...