Behzat Uygur Jr: "Adım adım yükseleceğim"

Ünlü tiyatrocu Behzat Uygur’un oğlu Behzat Uygur, ikinci single’ı ‘Benimsin’i piyasaya sürdü.

Behzat Uygur Jr: "Adım adım yükseleceğim"
Behzat Uygur'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Benimsin’ şarkısının hikâyesi nedir?


‘Benimsin’ 6 aylık bir sürecin sonunda tamamlandı. Sözleri Hande Ünsal ve Melda Gürbey’e düzenlemesi ise Serkan Balkan’a ait. Bir kafede Hande ve Serkan’la otururken şarkının demosunu dinletip fikirlerimi almak istediler. Aslında benim için yazılan bir şarkı değildi ancak şarkıya çok ısındım. ‘Evet bu şarkıyı ben okumalıyım’ dedim ve stüdyoya gittik.

Gelen tepkilerden memnun musunuz?

Dinleyici kısa sürede sevdi. Çok hızlı girdik listelere ve gün geçtikçe daha da yükseliyor. Tek bildiğim bir şey var; adım adım yükseleceğim!

Bilinen bir aileden geliyorsunuz, sizin yerinizde olanlar ailelerinin şöhretinden destek almayı tercih ediyorlar. Sizde durum nasıl?

Ailemin desteğini her adımımda aldım. Maddi destekleri kadar manevi destekleri de çok büyüktür. Ailemin desteğini görmek ile bu desteği suiistimal etmenin arasında çok ince bir çizgi var. Ben suiistimal edebilecek bir adam değilim. Zaten bu şekilde yetişmedik. Destek bir yere kadar, sonuçta bu benim işim, benim aşkım. Zirveye taşıyacak kişi de benim.

TAKSİTLE ŞARKI ALDIM

Tiyatroda da çalışıyor musunuz?


Şu anda ‘Benimsin’in yoğunluğundan dolayı tiyatro ve televizyona biraz ara verdim. Ama her ne olursa olsun tiyatro aile mesleği ve desteğim her zaman tiyatroda olacaktır. Televizyon ise bir diğer aşkım ancak temposu çok yoğun. Bu yüzden yönetmenlik kariyerime televizyon olmasa da reklam filmleri ve klip çekimleriyle devam etmeyi hedefliyorum.

‘Dolunay’ şarkınızla ilgili de ilginç bir hikâyeniz var.

İlk şarkıyı dinledikten sonra söz yazarı ve aynı zamanda bestecisi Oytun Karanacak ile buluştuk. Ben direkt harekete geçmek istedim. E tabii bunun da bir bedeli var sizin de bildiğiniz gibi. Ancak bu bedeli bir kerede ödeyemeyeceğim için Oytun’dan taksit talep emiştim. Oytun bu duruma çok şaşırdı. Neyse ki teklifimi kabul etti ve ben de ilk şarkımı taksitle satın almış oldum.

Peki ya ikinci şarkınızı nasıl aldınız?

Hande, Oytun kadar anlayışlı değildi bu konuda. Çok kararlıydı ödeme konusunda (gülüyor). Şaka bir yana Hande benim çocukluktan arkadaşım. Bizim aramızda öncelikle başka bir bağ var. Biz hiç bu konuları konuşmadık bile en baştan. Direkt işimize koyulduk. Ama tabii bir noktada herkes emeğinin karşılığını aldı.

SIRADA YENİ BİR ŞARKI VAR

Kardeşinizle hep destek olur musunuz?


Kardeşimle ağabey- kardeş ilişkisi kadar güçlü bir iş ortaklığımızda var. Nejat çok yaratıcı ve değişik fikirlere sahip bir genç. Birlikte yaptığımız işlerde fark yaratabilme potansiyelimiz çok yüksek. Genelde birbirimize danışırız. Ama sonuç olarak yine kendi bildiğimizi kendi inandığımızı yaparız. Nitekim ilk demoyu yaptığımda tıpkı annemle babam gibi Nejat’a da dinlettim şarkıyı ve fikirlerini sordum. Kendisi zor beğenir aslında ama ‘Benimsin’i sevdi.

Bundan sonrası için planlarınız neler?

Her attığım adımın arkasından gelecek olan adımı önceden planlarım. “Benimsin” yapım aşamasındayken de yeni şarkılar dinleyip okumalarımıza devam ediyorduk. Çok arayı açmadan yeni bir şarkı hazırlamak istiyorum.
Konular Röportaj